Първият уикенд на август е точно пред нас и вече нямаме търпение за края на работния ден, след който ни очакват няколко вълнуващи почивни. И тъй като се очертава да е доста горещо, приготвили сме се подобаващо с много бири, домашен басейн в двора и един чуден плейлист с нова музика, която да въртим докато ни омръзне.

Започваме с Джеймс Блънт се завръща с нов албум - Who We Used To Be, който излиза на 27 октомври и включва свежото ритмично парче "Beside You". "Who We Used To Be" е първият студиен албум на Блънт след успешния Once Upon A Mind от 2019 г.

Продуциран от "The Six" - колектив от Манчестър, който е работил с Clean Bandit, Marshmello и Джеймс Артър, "Beside You" е приповдигащ настроението летен сингъл. "Това е един вид празник " - казва Джеймс. "Ритмичен хит за това най-накрая да бъдеш с този, когото си търсил през целия си живот."

Емблемата на 80-те Питър Гейбриъл представи нова песен, наречена "Olive Tree". Тя е пореден нов сингъл към неговия предстоящ албум i/o, който ще бъде първият с оригинален материал от 21 години насам.

Въпреки че скоро не е издавал албум, Гейбриъл не е спирал с кариерата си - през миналата година музикантът си сътрудничи с Arcade Fire върху песента "Unconditional II (Race and Religion)", написа музиката за благотворителен албум за Деня на Земята, и направи кавър на "Here It Is" за трибют албум на Ленард Коен.

Blessd - артистът, изключително нашумял в музикалната индустрия в Колумбия и редица страни по света, се обединява отново с Малума - глобалният идол на латино музиката.

Те се събират за нова музикална продукция, озаглавена "El Reloj" - песен, демонстрираща таланта на двама артисти от Меделин с международна перспектива.

Сиара и Крис Браун се обединиха за нова песен. "How We Roll" е първото им сътрудничество от 14 години, след излизането на y след "Turntables" от 2009 г.

Завладяващото парче, което те пишат съвместно с Терън Томас, улавя химията между двама влюбени, които са готови да се забъркат един с друг в спалнята.

5 нови песни от седмицата с The Chemical Brothers, Zaz, Михаела Маринова, Post Malone, Ан-Мари

5 нови песни от седмицата

Ето каква нова музика ни предлага последният уикенд на юли

Завършваме с наша любимка - LP, която наскоро отново гостува в България. Тя издаде новия си сингъл "Love Song". Това е третата песен от новия ѝ албум Love Lines, който излиза на 29 септември. 

Говорейки за парчето, LP казва: "Когато записвахме в Палм Спрингс, работех с Аштън Ъруин от 5 Seconds of Summer и той наистина искаше да направим оптимистична песен. Той измисли ритъм, а Андрю добави рифа. Заглавието "Love Song" (в превод "любовна песен") ми хрумна спонтанно. Очевидно е много общо заглавие, но концептуално имах чувството, че мога да го усъвършенствам в оригинална история сама по себе си. Продължихме да работим и да го преработваме по отношение на реда на частите и някои акорди и тогава най-накрая започна да тече и да придобива форма. Макар в началото да не бях сигурна, накрая ефектът беше уау."