Едва ли някога сме се срещали с човек, за когото бихме казали, че изглежда като наш близнак, но доста знаменитости всъщност си приличат, почти като еднояйчни близнаци. Между някои приликата е дори толкова поразителна, че и най-запалените им фенове могат да ги объркат. Много известни личности даже са се срещали със също толкова известните си "двойници", като някои истории са очарователни, а други... направо неловки.

10 знаменитости, които са загубили децата си

10 знаменитости, които са загубили децата си

Най-тежкото изпитание за един родител

Ето 10 примера за знаменити "двойници".

Минка Кели и Лейтън Мийстър

Двете актриси са приятелки в реалния живот. За първи път се срещат през 2003 г., когато заедно снимат реклама.

Снимка 623976

Източник: GettyImages

През 2011 г. пък са поканени да се явят на прослушване за психологическия трилър The Roommate. Лейтън Мийстър се възползва от възможността и дори нарича кастинга "безсмислен", тъй като е убедена в приликата си с Минка Кели.

Даниел Радклиф и Илайджа Ууд

В интервю с Марк Марон актьорът от "Хари Потър" разказва, че често го бъркат с колегата му Илайджа Ууд, но хич не му харесва да го питат дали играе хобита от "Властелинът на пръстените". "Ако се приближиш и ми кажеш: "Ти ли си Илайджа Ууд?", ще кажа: "Не" и няма да ти отговоря кой съм", споделя Даниел Радклиф.

Снимка 623977

Източник: GettyImages

Тогава журналистът го пита защо хората ги бъркат, а Радклиф отговаря, че с Илайджа Ууд видимо си приличат, тъй като са нисички, със сини очи и кестенява коса. "И направихме фантастични филми, които излязоха по едно и също време", допълва актьорът от "Хари Потър".

Принц Хари и Ед Шийрън

Интересен факт е, че когато повечето британци видят червенокос мъж, си мислят, че е Ед Шийрън. А дори не се и замислят, че може всъщност да е принц Хари.

Снимка 623978

Източник: GettyImages

Дори Марго Роби веднъж ги обърква на едно парти. "Когато го видях с очила, си казах: "О, Боже мой, не знаех, че Ед Шийрън е на партито!"", разказва актрисата. Оказва се, че срещу нея е стоял самият принц.

Дейзи Ридли и Кийра Найтли

Освен приликата във външния вид, друго, което обединява двете актриси, е, че са участвали в "Междузвездни войни". Дейзи Ридли обаче признава, че се раздразва, когато я сравняват с Кийра Найтли.

Снимка 623983

Източник: GettyImages

"Хората винаги са казвали, че приличам на Кийра Найтли. Защо трябва да бъда като някой друг? Всъщност е наистина разочароващо", споделя актрисата в интервю.

Крис Прат и Крис Евънс

И двамата актьори се казват Крис и са част от кинематографичната вселена на Marvel. И си приличат безумно много.

Снимка 623984

Източник: GettyImages

Дори толкова, че и на феновете често им се случва да ги бъркат, колкото и внимателно да са гледали филмите им.

Британи Мърфи и Лили Райнхарт

Едва ли някой може да отрече физическите прилики на двете актриси - руса коса, лице със сърцевидна форма.

Снимка 623985

Източник: GettyImages

Феновете не просто ги сравняват, но и измислят какви ли не конспиративни теории, най-шокиращата от които е, че Лили Райнхарт е преродената Британи Мърфи. Последната почина през 2009 г.

Дакота Фанинг и Аманда Сейфрид

Още една двойка актриси блондинки. За разлика от Британи Мърфи и Лили Райнхарт обаче, Дакота Фанинг и Аманда Сейфрид са със сини очи и доста светла кожа.

Снимка 623987

Източник: GettyImages

Дакота Фанинг не крие, че най-често я бъркат именно с Аманда Сейфрид и тя ѝ е като по-голяма сестра, разбираме от Marie Claire.

Лиъм Нийсън и Ралф Файнс

Двамата са приятели от години и са снимали доста филми заедно, сред които е и "Списъкът на Шиндлер". Когато ги бъркат обаче, подхождат с чувство за хумор.

Снимка 623988

Източник: GettyImages

В интервю Лиъм Нийсън споделя, че покрай объркванията му с Ралф Файнс си печели нови фенове. "Дори получих комплимент за спечелването на награда "Тони" за "Хамлет", а пък той получи комплимент за филмите "Твърде лично".

Виктория Джъстис и Нина Добрев

Години наред феновете не спират да се впечатляват от поразителната прилика между двете актриси.

Снимка 623989

Източник: GettyImages

А когато те най-накрая се срещат на събитие през 2015 г., най-вероятно много от хората около тях са се почувствали като в "Матрицата".

Марго Роби и Джулия Робъртс - малка част от знаменитостите, които “крият” половинките си

Знаменитости, които “крият” половинките си

Рядко ги виждаме заедно

Зак Ефрон и Кевин Зегърс

И двамата актьори имат искрящо сини очи и челюсти с много характерна форма и е разбираемо защо ги смятат за двойници.

Снимка 623982

Източник: GettyImages

Кевин Зегърс е напълно съгласен с феновете, че между него и Зак Ефрон има поразителна прилика. Канадецът дори се шегува, че е време да пробва сценария за сиамските близнаци, върху който са работили двамата.