Загубата на дете е непоносим кошмар, през който никой родител не бива да преминава. Тя е особено болезнена, тъй като противоречи на естествения ред в природата.

Звездите, които са загубили членове от семейството си в жестоки убийства

Звездите, които са загубили членове от семейството си в жестоки убийства

Най-нелепите и шокиращи случаи

За съжаление обаче много хора губят своите деца, като тази травма не е непозната дори и на знаменитостите. Ето десет известни личности, които са преминали през подобен тежък период в жиовта си.

Тина Търнър

През 2018 г. певицата губи сина си Крейг, който отнема собствения си живот. Едва четири години по-късно тя се сбогува и с най-малкия си биологичен син, Рони Търнър, който почива на 62-годишна възраст поради усложнения от рак на дебелото черво.

Тина Търнър споделя своя черно-бяла траурна снимка в Instagram, към която пише: "Рони, ти напусна света твърде рано. От скръб затварям очи и мисля за теб, мой обичан син".

Лиса Мари Пресли

Покойната Лиса Мари Пресли, единственото дете на Елвис Пресли, губи сина си Бенджамин Кио. На 12 юли 2020 г., когато е едва на 27 години, той слага край на живота си. Две години по-късно Лиса Мари разказва повече за опустошителната мъка, която носи от тогава.

Освен това тя дори пише отворено писмо с намерението да помогне на други хора, които преминават през подобна загуба. Лиса Мари Пресли не крие и че е изпитвала силна вина заради смъртта на сина си.

"Вече се боря със себе си и се измъчвам неуморно и постоянно, обвинявайки се всеки ден, което прави живота ми труден, но другите също съдят и обвиняват, дори тайно или зад гърба ми, което е дори още по-жестоко и болезнено".

Шинейд О'Конър

Певицата губи 17-годишния си син, който бива намерен мъртъв след като е обявен за изчезнал след приемането му в болница в Ирландия.

На 7 януари миналата година Шинейд О'Конър сподели в Twitter за загубата на детето си: "Моят красив син, Невиим Неста Али Шейн О'Конър, самата светлина на живота ми, реши да прекрати земната си борба днес и сега е с Бог. Нека почива в мир и никой да не следва примера му. Бебе мое. Обичам те толкова много." Ден преди това певицата публикува друг пост, в който разкрива, че е изплашена "до смърт" заради изчезването на сина си.

Силвестър Сталоун

За съжаление на него също му е позната болката от загубата на дете. Синът му Сейдж почива от сърдечен удар едва на 36-годишна възраст.

Любопитен факт е, че и той е бил актьор като баща си и заедно са снимали петата част на "Роки", където играят... баща и син.

Кристиано Роналдо

На 18 април миналата година футболистът и приятелката му Джорджина Родригес споделиха в социалните мрежи, че едно от новородените им близначета е починало.

"С най-дълбока тъга трябва да съобщим, че нашето момченце почина. Това е най-голямата болка, която всеки родител може да изпита. Само раждането на нашето момиченце ни дава сили да изживеем този момент с малко надежда и щастие."

Роналдо благодари на лекарите и медицинските сестри за експертната им грижа и подкрепа и помоли за "уединение в този много труден момент".

Ерик Клептън

Китаристът губи сина си при нелеп инцидент - 4-годишният Конър пада от прозорец на сграда в Ню Йорк, където живее заедно с майка си Лори Дел Санто.

В памет на момченцето си Ерик Клептън пише песента "Tears in Heaven".

Принс

Музикантът е женен за Майте Гарсия, която му ражда син - Бой Джордж Нелсън.

Бебето обаче е със синдром на Пфайфър и живее само седмица.

Майк Тайсън

Боксьорът може и да изглежда като един от най-силните мъже, но в действителност трудно преживява загубата на дъщеря си Екзодус, която през 2009 г. умира случайно от задушаване.

Чарли Чаплин

За съжаление той губи и двамата си сина. Първото му дете, Норман Спенсър Чаплин, почива три дни след раждането.

През 1968 г., когато е на 42 години, пък си отива другият му син (който също е актьор) - Чарли Чаплин-младши. Причината - кръвен съсирек в белия дроб, пише Stars Insider.

10 знаменитости, станали по-известни от популярните си родители

Знаменитости, станали по-известни от популярните си родители

Когато трябва да се докажеш на семейството

Марлон Брандо

На актьора му се налага да преживее шокираща смърт в семейството. Шайен, дъщеря му от третата му съпруга, се обесва в къщата на майка си.

Няколко години преди това полубратът на Шайен, Кристиан Брандо, убива приятеля ѝ в дома на баща им, след нейни твърдения, че е насилник.