Бразилският супермодел от немски произход Жизел Бюндхен е смятана за най-известната и скъпоплатена манекенка в света. Нейната кариера започва през 1990-те с участия в рекламни кампании, списания и телевизионни предавания. Тя е била лице на над 20 модни марки от различни страни като САЩ, Русия, Бразилия, Италия, Франция, Мексико, Испания, Турция, Южна Корея, Германия и Швейцария.

Том Брейди, Жизел Бюндхен и защо феновете му обвиняват модела за прекратяването на кариерата

Защо феновете на Том Брейди са ядосани на Жизел

Всеки с възгледите си

През 2015 г. Жизел взе важно решение за кариерата си - тя обяви, че повече няма да участва в дефилета и до момента го спазва. Покрай брака ѝ с Том Брейди и раждането на двете им деца, Жизел се посвети на друга роля в живота си - тази на майка и съпруга, което е причина и все по-рядко да виждаме бразилката на корицата на различни списания. Затова и редките ѝ изяви вече са още по-чакани от тези в активната ѝ кариера.

Последната такава е на корицата на Vogue Великобритания за юни. За да отбележи завръщането си за първи път от седем години, бразилската суперзвезда участва в епична фотосесия с фотографа Стивън Мейзъл.

В интервюто за списанието Жизел признава, че никога не се е чувствала по-добре - и това си личи.

"Отвън изглеждаше, че сякаш имах всичко, а бях само на 22 години. Отвътре имах чувството, че съм стигнала дъното", казва Бюндхен, която страда от безпокойство и пристъпи на паника повече от година и половина, преди да достигне точката си на пречупване. "Започвах деня си с мока фрапучино с бита сметана и три цигари, след което пиех бутилка вино всяка вечер. Представете си какво причиняваше това на ума ми", разказва още моделът. 

Жизел Бюндхен, Том Брейди, Свети Валентин и нестандартният подарък на модела

Нестандартните подаръци на Жизел Бюндхен и Том Брейди

Жест с кауза

По препоръка на приятелка потърсила помощта на натуропат, който веднага предписва всеобхватна детоксикация: без захар, без зърнени храни, без млечни продукти, без кофеин, без алкохол, без цигари. Единственото, което е можела да консумира, са зеленчуци, ядки и малки количества бяло месо. 

"Мисля, че това бяха най-лошите мигрени, които някога съм имала в живота си. Беше толкова трудно да следвам тази диета."

Придържането към такъв строг режим никога не е лесна задача, но, както казва Бюндхен, алтернативата е била доста мрачна. "Спомням си как лекарят каза: "Е, искаш ли да живееш?" Беше толкова просто." Три месеца по-късно и нейните изтощителни симптоми почти изчезват. И до днес тя се събужда в 5 ч. сутринта, за да медитира и тренира, като не крие, че се чувства повече от прекрасно.

Жизел си спомня и за детството и затова как като малка всяка сутрин майка ѝ, която е банков служител, и е приготвяла смутита за закуска с авокадо, откъснато направо от дървото в задния им двор. Спомня си с усмивка и как тя, и петте й сестри са ядяли ориз и боб "поне пет пъти седмично".

Също като майка си, и Жизел иска да бъде така грижовна към децата си, затова ѝ винаги се е старала да им готви по възможно най-здравословен начин. Така идва и идеята за готварската ѝ книга.

"Обичам да споделям неща, които ме правят щастлива. Неща, които помагат на майките, които искат да приготвят на децата си вкусни и здравословни ястия и десерти", разказва Жизел. 

Жизел Бюндхен и готварската книга с нейни любими рецепти, която моделът ще издаде

Жизел Бюндхен разкрива тайни от кухнята си

Какво ли готви моделът

Въпреки че е родила първото си дете преди 12 години, Жизел продължава да поставя майчинството на първо място в живота си. Това е и основната причина да се откаже да бъде модел.

"Заради кариерата на Том, често се налагаше да се местим в нов град. А това е доста шокиращо, особено за едно дете. Налага се да се приспособява, да свиква с нови хора и т.н. Исках да бъда в този момент до тях и да знаят, че съм там, за да ги подкрепя", разказва Жизел Бюндхен. Тя допълва, че не съжалява, защото за нея семейството винаги е било и ще бъде най-важното нещо в живота ѝ.