Жизел Бюндхен безспорно е един от най-успешните модели в света - 37-годишната бразилка продължава с активната си модна кариера, като в същото време поддържа образ на жена, майка и съпруга за подражание.

В края на миналата година тя издаде и първата си книга - "Lessons", в която разкрива своите правила за живота. Ето някои от тях.

Денят се познава от сутринта

Жизел става около шест сутринта и веднага се отдава на аюрведическата техника по жабурене с кокосово масло за 15 минути - така прочиства токсините от организма и се грижи за здравето на зъбите и венците си. След като разходи кучетата си, медитира за пет минути и приготвя закуска на децата си, докато пие чаша топла вода с лимон. Закуската й се състои от фреш от целина, краставица, ябълка, лимон, куркума и джинджифил.

Физическа активност

Всеки ден бразилката се отдава поне на едно от любимите си физически занимания - пилатес, танци, плуване, каране на сърф или ски, кикбокс, бойни изкуства.

Медитацията и йогата присъстват активно в живота й още от първите й години на модел. Именно те й помагат да се пребори със стреса и големите очаквания към нея, когато е избрана за "ангел" на Victoria's Secret.

Времето сред природата пък е начинът й да се зареди и отърси от ежедневието. "Природата е най-могъщият учител и лечител", пише Бюндхен и в книгата си.

Важността на храната

"Смятам, че да изглеждаш добре и да имаш хубава кожа, зависи най-много от това какво ядеш и как живееш", пише Жизел. Като модел, но и майка, тя избира здравословната храна за семейството си - много плодове и зеленчуци ежедневно, риба веднъж в седмицата и месо - два пъти в месеца.

Стреми се да купува основно сезонни зеленчуци от местни ферми. Единственото й прегрешение е шоколадът, на който не може да устои.