Три години след като обяви желанието си да напусне кралския двор и да заживее нормален живот със съпругата си Меган Маркъл, принц Хари пусна на пазар биографичната си книга "Резервният". През това време вече бившият херцог на Съсекс успя да уреди своя нов свят зад океана, но слуховете по адрес на двойката не стихват.

Успя ли Принц Хари да се пребори за охрана от полицията, когато е във Великобритания

Пореден отказ за Принц Хари

Не успя да се пребори със съда в Лондон

Книгата на принц Хари за пореден път вся смут в кралския двор с новата доза разкрития за живота му зад оградите на двореца и всички трудности, с които е бил свързан той през години. Едно от основните твърдения покрай Мегзит беше, че по-малкият син на Даяна се е лишил от титлите и привилегиите, защото Маркъл е поискала това.

Ако се зачетем по-внимателно в "Резервният" обаче ще разберем, че не е точно така. А идеята да загърби предопределеността да живее като кралска особа се е родила в главата на принц Хари много преди да срещне поглед за пръв път с американската актриса.

Снимка 331669

Източник: GettyImages

Три години преди официалното обявяване на Мегзит, херцогът на Съсекс намеква в свое интервю, че може би кралският живот не е за него и е готов да се сбогува с него след дългогодишно разочарование, което таи в себе си.

В разговор с Mail On Sunday 32-годишният тогава принц Хари разказва за дългите си и трудни борби с предизвикателствата на кралския живот. Много години просто е отказвал да порасне. Споделя и че решава да продължи да се бори, да остане и да намери своята роля в семейството само заради един свой роднина. 

Снимка 620309

Източник: GettyImages

Единственото уважението, обичта и лоялността към неговата баба, покойната кралица Елизабет Втора, са го накарали да продължи да живее живота на британски престолонаследник, който явно никога не му е бил на сърце. И още тогава, преди да срещне Меган, е бил наясно, че иска един ден да има "сравнително нормален живот" - както той, така и неговите бъдещи деца.

Автомобилният инцидент на Хари и Меган и доколко драматичен е бил наистина

Преувеличават ли Хари и Меган за почти фаталното преследване

Противоречиви реакции на "преследването" в Ню Йорк

Затова не е изненада решението, което взима, когато среща жената на живота си, с която създава семейство. По това време принц Хари вече започва да се отчуждава с брат си принц Уилям. Така накрая дълго таените желания взимат превес и херцогът на Съсекс решава да направи това, което винаги е искал - дори на високата цена да загуби уважението на баба си.