Миналата седмица отново цялото обществено внимание се оказа насочено към принц Хари и Меган Маркъл. След събитие в Ню Йорк двойката се оказа замесена в автомобилно "преследване" с папараци, като в официално заявление след това заяви, че последствията са били "почти катастрофални".

Принц Хари и Меган Маркъл - Хари и Меган - замесени в "почти фатално автомобилно преследване" с автомобили в Ню Йорк

Хари и Меган - замесени в "почти фатално автомобилно преследване"

От кого е трябвало да бяга двойката

Впоследствие се появиха спорни реакции на случилото се - фотоагенцията, изпратила фотографите, отрече те да са били агресивни. Шефът на нюйоркската полиция също беше скептичен относно това колко "заплашени" са се чувствали Хари и Меган. Някои стигнаха до там да обвиняват херцозите на Съсекс, че са организирали цялото "преследване", за да си правят реклама.

На този фон се появява новината, че съдът в Лондон окончателно е отказал на принц Хари правото да ползва полицейска охрана за себе си и семейството си, когато идва във Великобритания.

Снимка 609706

Източник: GettyImages

Принцът е искал да плаща със собствени средства на британската полиция, която да му осигурява охрана. Той нееднократно е заявявал колко важно е той, съпругата и двете им деца да се чувстват защитени, когато идват в родината му.

Комитетът за защита на кралски и публични фигури, който осигурява подобна защита и е част от вътрешното министерство на страната, се противопоставя на идеята на "всеки богат човек да бъде позволено да си "купи" охрана" от полицията на Великобритания, пишат ВВС.