"Почти фатално автомобилно преследване". По този начин в официалното изявление на принц Хари и Меган Маркъл беше описан инцидента, в който двамата се оказаха намесени в Ню Йорк на 16 май вечерта.

Принц Хари и Меган Маркъл - Хари и Меган - замесени в "почти фатално автомобилно преследване" с автомобили в Ню Йорк

Хари и Меган - замесени в "почти фатално автомобилно преследване"

От кого е трябвало да бяга двойката

Херцозите на Съсекс заедно с майката на Меган Дория Рагланд присъстваха на наградите Woman of Vision в града, а след тях се оказаха последвани от папараци. Пред CBS нюйоркската полиция потвърждава, че автомобилът на семейство Съсекс около час се е въртял около залата, където е била церемонията, в опит да се измъкне от папараците.

Впоследствие Хари, Меган и Дория са отишли в полицейския участък наблизо, след което са се качили на такси. Ето какво казва шофьорът на таксито Сони Сингх пред ВВС. "Камион за боклук препречи пътя ни и тогава папараците ни настигнаха и започнаха да снимат."

Сингх допълва, че принцът и съпругата му са изглеждали нервни. Но казва, че не смята, че са били в опасност. "Това е малко преувеличено, не вярвайте на всичко, което пише." И допълва, че папараците не са били "агресивни": "Караха зад нас, през цялото време зад колата. Но това беше - нищо повече. Спазваха дистанция".

Днес се появи и официалната реакция на Backgrid - фотоагенцията, наела папараците. Те са ползвали четирима фотографи, като трима са били с автомобили, а един - с велосипед. "Те не са имали намерение да предизвикат притеснения или вреда - единственото им оръжие са фотоапаратите. На някои от снимките дори се вижда как Меган е усмихната в таксито."

В становището на Backgrid се казва още, че папараците отричат в който и момент да е имало "почти фатално" преследване или инцидент, който би довел до катастрофа. И допълват, че един от четирите джипа на охраната на Хари и Меган, е карал много по-безразсъдно.