От вчера инфлуенсърите в Twitter усетиха спад в броя на последователите си. Е, да, когато говорим за десетки и стотици милиони, разликата може да не е толкова фрапираща. Но милион-два са си сериозна фенска маса, все пак.

Причината за спада в бройката на последователите е нова политика на Twitter, с която се цели елиминирането на фалшивите профили, които могат да се използват за пропаганда, черен пиар и други подобни практики. 

Снимка 334615

Източник: GettyImages

Така социалната мрежа уж иска да върне доверието на потребителите. Или просто всичко е трик, на фона на непрестанните скандали около Facebook. А очакваният резултат е с около 6% по-малко профили.

Голяма част от тях са последователи на много световни звезди. Така Кейти Пери, най-следваната звезда в Twitter, "олекна" с милион и половина и сега феновете й са едва 107 милиона, пише Time. Но загубата на Джъстин Бийбър и Тейлър Суифт е още по-голяма - по два милиона надолу за всеки.

Кание Уест, Тръмп, Twitter и един измислен скандал

Кание Уест, Тръмп, Twitter и един измислен скандал

Не винаги е това, което изглежда

Същата бройка вече липсва сред списъка от последователи на Риана, Лейди Гага и Елън ДеДженеръс. Опра Уинфли, Шакил О'Нийл и Барак Обама също осъмнаха с по-малка бройка хора, които виждат постовете им в Twitter. Така че, очакваме поредния отлив на звезди от една социална мрежа в друга.