Най-пресният звезден скандал в социалните мрежи включва думите Twitter, Кание Уест и Доналд Тръмп. Рапърът даде воля на мислите си и политическите си пристрастия по адрес на настоящия американски държавен глава. А това отприщи сериозна вълна от коментари.

Кание Уест е една от най-активните знаменитости в Twitter в последните дни. Всеки ден публикува десетки постове, много от които остават незабелязани и се губят в морето от туитове.

Но няколко в рамките на ден-два, изразяващи нетърпението на изпълнителя да се срещне с Доналд Тръмп и емоцията от получаването на автограф нямаше как да останат без ответна реакция.

Още по време на предизборната кампания на настоящия американски президент, много известни личности от сферата на музиката и киното зад океана се обявиха против неговото избиране. А след като то е факт отдавна, явно поддръжниците на Тръмп не се гледат с добро око.

Кание Уест определи президента като свой брат и изрази подкрепата си и за неговите политики. А туитът, завършващ с изказването, че има право на свободни мисли и изразяване, дори бе споделен от самия Доналд Тръмп.

Новината стана толкова сензационна, че дори влезе в ефирното време на CNN. А снимката на подписаната от президента шапка с надпис "Да направим Америка велика отново" се прие като подкрепа на расистките виждания на държавния глава.

И какво се случи след вълната от постове в подкрепа на Тръмп? В редица световни медии се появи информация, че десетки знаменитости са решили вече да не следват Кание Уест в Twitter, за да не им се налага да бъдат в час с ежедневието на рапъра и неговите политически пристрастия.

За няколко часа се разрази огромен скандал в социалната мрежа, а изненадващо - последователите на мъжа на Ким Кардашиян се стопиха от 28 милиона на 18.6 милиона. Така се създаде заблудата, че Уест май е направил по-голяма грешка, отколкото е предполагал, и това може да му коства много.

Два дни по-късно всичко си е отново по местата. Кание е повече от активен в Twitter - сега с акцент върху промотирането на новата си модна линия.

А говорител на компанията заяви, цитиран от Indiependent, че резкият спад в последователите на рапъра се дължи не на неговите туитове в подкрепа на Тръмп, а на проблем в системата, който вече е разрешен.

Снимка 353155

Източник: Twitter

Най-вероятната причина за бъга е, че Уест се завърна с гръм и трясък в социалната мрежа и започна да публикува на поразия. И сега проверката ни показва, че Риана, Дрейк, Ариана Гранде, Кендрик Ламар, Ники Минаж и всички други замесени в скандала всъщност са в списъка с последователи на Кание.