На 5 февруари датската кралица Мери става на 52 години. Това е първият рожден ден на съпругата на крал Фредерик, откакто той се възкачи на престола на Дания на 14 януари след изненадващата абдикация на майка му кралица Маргрете.

Принц Кристиян - регентът, когото крал Фредерик избра за Дания

На какво подложи сина си крал Фредерик

Принц Кристиян с тежка задача

По повод празника си Мери лично избра снимката, с която да го отбележи в официалния Instagram профил на датското кралско семейство. На нея тя е заедно с баща си Джон Далглейш Доналдсън в неформална обстановка.

От текста към нея разбираме, че фотографията е дело на 13-годишния син на Мери и Фредерик принц Винсент и е направена през декември 2023 г., когато Мери заедно с близнаците Винсент и Жозефине са в родната й Австралия.

Мери е родена в Тасмания и е най-малкото от четирите деца на семейството на Джон и Хенриета Доналдсън, които са шотландци. Двойката се жени през 1963 г. в Единбург и по-късно емигрира в Австралия, където се раждат децата им.

Някои от последователите на датското семейство в Instagram обаче видяха в избраната от Мери снимка скрит смисъл. Тя не е избрала кадър, на който е със съпруга си - вече крал, а такъв с баща си.

Принц Фредерик и имал ли е афера с мексиканка под носа на принцеса Мери

Изневерил ли е принц Фредерик на съпругата си

И откъде тръгнаха тези твърдения

Само месеци преди да се възкачи на престола, датски и испански светски медии писаха, че крал Фредерик е имал любовна връзка с мексиканката Хеновева Касанова, която от години живее в Испания. Той, както и Касанова, разбира се, отричат да има такова нещо.