По всичко личи, че сериала на Netflix - Halston, в който Юън Макгрегър има главната роля, ще е едно от най-добрите заглавия в кариерата му. А причините са поне две.

Юън Макгрегър, Halston и защо актьорът не си пада много по секс сцените в киното

Какво мисли Юън Макгрегър за секс сцените в киното

Определено не са от любимите му

Това е първата му роля, за изпълнението на която той използва помощта на координатор за интимните сцени и в която шотландецът в голяма степен играе себе си.

В Halston 50-годишният актьор влиза в образа на модния дизайнер Рой Халстън, който губи почти всичко, защото е пристрастен към алкохола.

Самият Юън Макгрегър се е преборил със същата зависимост и от 2000 г. насам е "трезвен". "Първоначално бях щастлив пияница. Но по-късно бях нещастен, защото това е депресант. Наистина се срамувах от себе си", признава звездата пред People.

Макгрегър и друг път е влизал в кожата на зависими персонажи. В "Трейнспотинг" от 1996 г. той пресъздава пристрастен към хероина герой и въпреки че се справя отлично със задачата, той твърди, че никога не е опитвал този наркотик.

За целта целият актьорски състав следва наставленията на "съветници по наркотиците" от група за възстановяване в Глазгоу.

Дакс Шепърд и двата ключови момента в борбата му със зависимстта към алкохола и наркотиците

Когато Дакс Шепърд удари дъното

Кои два момента не може още да забрави

"На всички ни бяха дадени нещата, които ще ни трябват, за да приготвим хероин, като запалка, лъжица, кибрит и малко сода бикарбонат", разказва още Макгрегър в токшоуто Actors on Actors.