Whitney е вторият документален филм, посветен на един от най-знаменитите гласове в поп музиката.

Преди година излезе Whitney: Can I Be Me, който обаче успя само да хвърли "бомбата", че Уитни Хюстън е страдала от сексуално насилие като дете.

Новият филм обаче има по-големи амбиции - той иска да се зарови по-дълбоко в историята на певицата и да намери обяснение защо изпълнител с такъв талант се самоунищожава, докато не стига до фатален край.

Режисьор е Кевин Макдоналд, който стои зад друга успешна документална лента - "Докосване до пустотата" (Touching The Void), както и зад спечелилия Оскар за главна мъжка роля "Последният крал на Шотландия". Затова няма как критиците, публиката, както и ние, да не очакваме сериозен и задълбочен филм.

А той не може да бъде друг - включва много документални кадри и записи от сценичния и личния живот на Уитни Хюстън, подробен разказ за постепенния й възход и последвалата главоломна слава, както и драматичната й връзка с рапъра Боби Браун, скандалите с домашно насилие и злоупотребата с наркотици.

В откровен разговор пред камерата застават родителите на Хюстън, които надживяват не само дъщеря си, но и внучка си. Боби Кристина Браун - единственото дете на Уитни и Боби Браун, умира три години след майка си, след като шест месеца е в кома заради комбинация от алкохол и наркотици. 

Whitney излиза на голям екран на 6 юли