Кино наградите определено не са това, което бяха. Като спадът в рейтинга е може би ни най-големият проблем, пред който се изправят през последните години.

Скарлет Йохансон, Златен глобус и защо актрисата обяви бойкот на филмовите награди

Скарлет Йохансон обяви бойкот на наградите Златен глобус

И призова същото да направят и колегите й

Но и не само, защото наградите Златен глобус бяха остро критикувани заради липсата на чернокожи членове в журито, което определя победителите. 

Холивудската асоциация за чуждестранна преса (HFPA) веднага обяви, че ще предприеме промени, но поне за момента това не се струва достатъчно на звездите. Скарлет Йохансон вече подстрека колегите си да бойкотират Глобусите.

А Том Круз пък обяви, че ще върне трите статуетки, които е спечелил през годините. Актьорът беше отличен за играта си в "Роден на четвърти юли" (1989 г.), "Джери Магуайър" (1996 г.) и "Магнолия" (1999 г.).

И проблемите за наградите Златен глобус продължават, защото NBC отказа да излъчва церемонията. В изявление от телевизията казват, че са сигурни, че Холивудската асоциация за чуждестранна преса ще направи нужните промени, но искат да им дадат време, за да го направят както трябва, пише The Hoollywood Reporter.