Стела Макартни отново напомни, че модата може да бъде екологична индустрия. 48-годишната модна дизайнерка и екоактивистка отдавна не използва кожа, а залага на екологични материали.

adidas by Stella Mccartney, биоразградимите дрехи и Гарбине Мугуруса

На модата й пука за природата

Нова линия на британската дизайнерка Стела Макартни

Дъщерята на легендата от „Бийтълс“ сър Пол Макартни е добре известна със своите еко дрехи, но за първи път използва материали, останали от предишни колекции.

Новата ѝ екологична колекция съдържа 90 модела. Тя включва унисекс якета, панталони, тениски, пуловери, ризи и чанти. Дрехите са изработени изцяло от екологични материали. Те са част от устойчивата кампания Our Stella McCartney Shared.

View this post on Instagram

on

Тениските и суичърите са от био памук, който е отглеждан без токсични химикали и пестициди и със 70 процента по-малко вода. Якетата са от рециклиран полиестер. Тя се надява, че ще вдъхнови хората да изразят индивидуалност и позитивност пред лицето на изменящия се климат и социална революция, пише Contaktmusic.

Според нея, за да има устойчивост в модата, всичко трябва да се обмисля предварително, трябва да преосмислим отпадъците, защото спиралата с тях излиза извън контрол. 

Към всеки артикул има бележка, в която дизайнерката благодари на купувача, че е избрал екологичния вариант.