В сряда, 26 юли, светът научи за смъртта на певицата Шиниъд O'Конър, която си отиде едва на 56-годишна възраст. Ирландката остава в историята като една от най-известните изпълнителки както в страната си, така и в целия свят, но и с личния си живот, помрачен от трагедии и борби с психични заболявания.

Шиниъд О'Конър почина

Почина Шиниъд О'Конър

Ирландската си отиде на 56 г.

През последните години тя няколко пъти заплашва със самоубийство, но вероятно без да подозира, че точно тази участ ще погуби собствения ѝ син. Той се самоубива миналата година, като само няколко дни преди Шиниъд O'Конър да си отиде, самата тя споделя пост в Twitter, в който разкрива колко труден е животът ѝ без него. "Той беше единственият човек, който някога ме е обичал безусловно", пише певицата.

Вчера, 27 юли, станаха ясни и още няколко подробности около нейната смърт. От Entertainment Tonight научаваме, че британската полиция е намерила Шиниъд O'Конър "неотзивчива" и "я е обявила за мъртва на местопроизшествието" - домът ѝ в Лондон.

Смъртта обаче няма да се разследва като подозрителна. Ще бъде изготвено досие, ще бъде извършена и аутопсия. Очаква се резултатите да отнемат "няколко седмици", а официалната причина за смъртта все още не е установена.

Снимка 627945

Източник: GettyImages

От People пък разбираме, че Шиниъд O'Конър е имала много конкретни указания към децата си, когато смъртта ѝ настъпи. В интервю за изданието покрай излизането на мемоарната ѝ книга, тя разкрива, че ѝ е настина важно да защити творчеството и финансите си, за да не се злоупотребява с тях, след като почине. Затова и е казала на децата си, че преди да се обадят на 911, трябва да се свържат със счетоводителя ѝ.

анкета

С коя песен ще запомните Шиниъд О'Конър?

Виж резултати

"Drink Before the War" 3.8%

"Mandinka" 1.2%

"Nothing Compares 2 U" 91.5%

Нито съм чувал песните, нито знам коя е тя 3.6%

Обяснението на Шиниъд O'Конър за тази мярка е, че артистите са много по-ценни след смъртта им. "Тупак е издал много повече албуми, откакто е починал, отколкото когато бе жив, така че това, което звукозаписните компании правят, е отвратително."

Шиниъд О'Конър и четирите ѝ неуспешни брака - какво знаем за тях

4 брака и 3 извънбрачни деца - какво знаем за връзките на Шиниъд О'Конър

Един бурен любовен живот

Всъщност тази тема става важна за певицата по времето, когато записва "Nothing Compares 2 U" на Принс. Въпреки че двамата изпълнители не си допадат много като характери, тя ревностно го защитава, когато звукозаписните компании започват да се възползват от неговата музика след смъртта му през 2016 г.