Светът на модата е в траур. Роберто Кавали почина в родния си град Флоренция на 83-годишна възраст, както беше потвърдено от семейството и екипа му в социалните мрежи на 12 април.

Роберто Кавали, Сандра Нилсон и малкият им син Джорджо - който дизайнерът посрещна на 82-годишна възраст

Роберто Кавали - на 82 години и баща за шести път

Понякога възрастта е без значение

Италианският дизайнер издъхна след дълго боледуване, съобщиха италианските медии. Той почина, оставяйки вдовица половинката си - шведския модел Сандра Нилсон - майка на шестото му дете, което е едва на годинка.

Кралят на шарките, смелите цветове и животинските щампи винаги е избягвал условностите и е търсил по-дивата страна на модата, с дизайни, създадени за тези, които прегръщат смелата страна на модата.

Кавали остава сирак съвсем малък, когато нацистите убиват баща му. Роберто учи изящни изкуства, кариера, която в крайна сметка ще комбинира с работата си като дизайнер.

Снимка 661053

Източник: GettyImages

Интересното е, че през 80-те години, когато неговият специфичен стил можеше да управлява света, той си взима почивка от модните подиуми и се завръща чак през 1994 г. Но се завръща с истински гръм и трясък. Диви като Бионсе, момичетата от Spice Girls и Дженифър Лопес са носили дръзките и уникални модели на Роберто Кавали.

Снимка 661054

Източник: GettyImages

Както може да се очаква, дизайнерът е натрупал многомилионна сума, която след смъртта му ще бъде наследена. Но от кого?

Основна роля в наследството по принцип ще играе Сандра Нилсон, която е неговата партньорка от 2010 г., заедно със сина им Джорджо. Огромното му богатство, оценено от Forbes на 600 милиона долара, обаче ще бъде разпределено и между петте други деца на дизайнера.

Снимка 661052

Източник: GettyImages

Това са Томасо и Кристина  от Силванела Джанони и Робърт, Ракеле и Даниеле от втория му брак с Ева Дюрингер, припомня Showbizz Daily. Сред набора от активи е и Stora Rullingen - островът, който дизайнерът купува през 2015 г. за два милиона долара, за да се наслаждава на голямата си страст: природата.

Снимка 661051

Източник: GettyImages

Към това се добавя и имението във Флоренция и огромна 27-метрова яхта със запазената марка на Кавали - леопардов принт, както той многократно е показвал в социалните мрежи. Не може да се отрече, че италианският дизайнер напълно заслужено е натрупал богатството си и е важно да отдадем почит на този моден гений, защото работата на Роберто Кавали ще си остане вечна.