Може да е минала апогея в кариерата си на модел и като част от "голямата петорка" супермодели заедно с Наоми Кембъл, Клаудия Шифър, Кристи Търлингтън и Линда Еванджелиста, но и днес Синди Крауфорд е символ на красота.

55-годишната Крауфорд наскоро разкри някои от тайните за впечатляващия си външен вид и здраве в интервю за Wall Street Journal Magazine. Един от любимите й ритуали, които работят както за тялото, така и за духа й, е джакузито.

"Използвам го два пъти на ден. Имаме щастието домът ни да е до океана и джакузито е навън. Потапям се в него още в 6:30 сутринта - истинско блаженство, защото се наслаждавам на мига напълно сама, а наоколо пеят птички. Правя същото и преди вечеря, но тогава се присъединява и съпругът ми, и гледаме залеза заедно."

Крауфорд допълва, че е зодия риби и затова всичко, свързано с водата, й се отразява добре. Освен това джакузито й действа и като психотерапия. "Така че пестя и пари от това", допълва моделът.

Колкото до храненето, тя казва, че спазва така нареченото периодично гладуване или фастинг - не яде нищо след 8 вечерта и преди 10 сутринта. "Когато се появи Covid-19 и всички мислехме, че ще отмине за три седмици, си казах, че е време за повече коктейли", разказва Синди. Сега обаче си позволява само едно питие преди вечеря.

Последният съвет, който тя ни дава, е да намалим времето, което прекарваме в социалните медии и пред екраните. "Всички знаем за ефекта от синята светлина и не искам да развалям съня си допълнително с нея. Старая се да чета повече книги."