Само преди дни бял свят видя и втората част от мемоарите на Шарън Стоун - The Beauty of Living Twice. В книгата тя споделя нови любопитни истории от живота си. А за звезда от нейния ранг, не е трудно да се предполага, че подробностите ще са... цветни, меко казано. Ние обръщаме поглед към две конкретни.

Шарън Стоун, книгата й The Beauty of Living Twice и признанието, че е изнасилвана от дядо си

Шарън Стоун: Бях изнасилена от дядо си

Кошмари от детството

Първата е свързана с Леонардо ди Каприо. В The Beauty of Living Twice 63-годишната актриса разказва как той печели кастинга за една от най-прочутите си роли в киното, тази в уестърна "Бърз или мъртъв" от 1995 г.

Шарън Стоун също има участие във филма - не само като актриса, но и като продуцент. Затова и има думата при подбора на актьорския състав. Оказва се, че въпреки таланта на Лео - тогава на 21 години, й се налага да води борба с TriStar Pictures, за да може да получи той ролята.

Стоун разказва, че Леонардо ди Каприо е единственият, който минава успешно прослушването. "...влезе и се разплака, молейки баща си да го обича, докато умира в сцената", пише тя в книгата.

От TriStar Pictures обаче са на друго мнение. Те не искат да наемат Ди Каприо, защото по това време той е в началото на актьорската си кариера.

"Студиото каза, че ако толкова много го искам, мога да му платя от собствената си заплата. Така и направих", казва Шарън.

Втората история в The Beauty of Living Twice за една от най-емблематичните роли на актрисата - тази в "Първичен инстинкт".

От години знаем, че на Шарън Стоун й е било обещано интимните й части да не се виждат в нито един кадър. Но чак сега актрисата описва момента, в който разбира, че е била жестоко заблудена.

Шарън Стоун, GQ наградите и как актрисата пресъздаде сцена от "Първичен инстинкт"

Разтвори ли отново крака Шарън Стоун

"Първичен инстинкт" 27 години по-късно

Шарън получава покана да гледа финалния вариант на филма, включително и на въпросната провокативна сцена. Влиза "в стая, пълна с агенти и адвокати, повечето от които нямат нищо общо с проекта" и така за първи път разбира, че цял свят ще види вагината й, пише People.