На 3 септември, списание GQ раздаде традиционните си награди Мъж на годината. На 7 ноември списанието направи същото, само че този път връчи своя приз за Жена на годината. От 22 години с тези награди се отличават както господа, така и дами, които "формират и променят световните културни пейзажи". 

GQ, наградите Man of the year и най-интересните моменти от събитието

Звездите на наградите на списание GQ

Кои са победителите

На церемонията в Komische Oper в Берлин присъстваха десетки знаменитости, но някои определено успяха да привлекат вниманието на всички. Несъмнено, една от тях беше Шарън Стоун. Причината е не само, че актрисата получи отличие за Жена на годината, но и в начина, по който избра да благодари за наградата си.

Както добре знаем, най-емблематичният филм с нейно участие е "Първичен инстинкт", а една от най-запомнящите се сцени в историята на модертното кино е именно моментът на нейният разпит - тогава, когато тя съблазнително си кръстосва краката по къса бяла рокля и... без бельо.

Снимка 451950

Източник: GettyImages

Именно тази сцена Шарън Стоун пресъздаде по време на награждаването. 61-годишната актриса беше избрала къса бляскава рокля с дълбоко V-образно деколте и изглеждаше просто зашеметяващо.

Когато получи наградата си, Шарън Стоун седна на стол и уверено изигра култовото кръстосване на краката от преди 27 години. Без обаче да шокира излишно, тъй като в публиката беше синът ѝ Роан Бронстийн.

Снимка 451949

Източник: GettyImages

"Преди години стоях на сцена, а режисьорът ми каза: "Може ли да си свалиш бикините, защото се виждат, а по сценарий не трябва. Не се притеснявай, ние  няма да видим нищо." Аз казах просто: "Разбира се." Не знаех, че този момент ще промени живота ми", започва речта си актрисата.

Тя пламенно продължава да говори за това как идва момент в живота на човек, когато той трябва да реши какъв ще бъде и какво иска да прави с живота си, но най-важно111то от всичко е да уважава този свой избор.