След раздялата си с Жерар Пике Шакира прави всичко възможно, за да прекарва възможно най-малко време в Испания. Тя живее с двамата им сина в Маями, но през последната седмица отново беше на Стария континент.

Шакира и новите обвинения на данъчните в Испания

Проблемите за Шакира продължават

Укривала ли е милиони изпълнителката

46-годишната певица беше в Севиля за раздаването на Латино Грами наградите, където получи статуетка за "Песен на годината" за "BZRP Music Sessions, Vol. 53". Ще й се наложи да остане в Испания още малко обаче.

Днес, 20 ноември, тя трябва да се яви пред съда в Барселона по повод обвиненията на испанските власти, че е укривала данъци на стойност 14.5 милиона евро по време на престоя си в страната.

Ако бъде призната за виновна, Шакира я грозят до осем години затвор и 24 милиона евро глоби. Случаят е базиран на данни за живота й в Испания между 2014 г. и 2018 г., като според съда тя е прекарвала по повече от шест месеца в страната и следователно трябва да плаща данъци в нея.

Снимка 642640

Източник: GettyImages

За да докажат правотата си, испанските прокурори са събрали 117 свидетели, с които да докажат, че певицата е живеела в страната. Сред тях са фризьори, козметици, техници от звукозаписни студиа, терапевти, учители по танци, гинеколози и дори личния й шофьор.

Шакира напълно отрича всички обвинения, като ги нарича фалшиви и твърди, че е платила всичко дължимо към Испания. Очаква се делото срещу нея да продължи до 14 декември. Какъвто и да е резултатът от него, тя е изправена пред отделни обвинения за неплащане на 6.6 милиона евро данъци за 2018 г., пишат Guardian.