Проблемите за Шакира през последните години буквално не спират. Освен тежката раздяла с Жерар Пике и всички съпътстващи я драми, изпълнителката има проблеми с данъчните в Испания.

Шакира на VMAs - как прикова всички погледи към себе си

Когато всички погледи са вперени в Шакира

Изпълнителката знае как се прави

И тези проблеми не са приключили, защото прокурори от Барселона отново обвиняват 46-годишната колумбийка в укриване на данъци. Според тяхно изявление пред Associated Press Шакира не е платила 6.7 милиона евро данъци за 2018 г.

Испанските прокурори твърдят, че изпълнителката е избегнала плащането на тези данъци, като е използвала услугите на офшорна компания, базирана в страна, която е смятана за данъчен Рай, според People.

Снимка 628403

Източник: GettyImages

Самата Шакира, която вече живее в Маями, е наясно с новите обвинения срещу нея. А новината за тях идва след като през месец юли испанският съд заяви, че води разследване срещу предполагаеми измами за въпросната година.

Тогава представители на Шакира отрекоха обвиненията и заявиха, че тя винаги е следвала закона и се е допитвала до най-добрите данъчни експерти. Освен всичко това, изпълнителката трябва да се изправи пред съда по обвиненията, че е укрила данъци в размер на 13.9 милиона долара в периода 2012-2014 г.

Шакира, символиката в песните ѝ и разчистването на живота ѝ от "плъхове"

Шакира разчиства "плъховете" в живота си

Изпълнителката разчиства живота си от вредители

Властите твърдят, че през въпросния период тя е прекарвала по-голямата част от времето си в Испания. Затова и трябва да плати съответните данъци. Според Шакира това не е вярно и повечето време е прекарала на Бахамите, където е живяла постоянно. Според Associated Press, ако бъде призната за виновна по това дело, я грози затвор до осем години и солена глоба.