Преди около година Селена Гомес постъпи в психиатрична клиника заради нервен срив. На певицата доста й се насъбра в последно време, особено покрай автоимунното й заболяване лупус и трансплантацията, през която премина.

Но, оказва се, това не е единствената голяма трудност в живота на 27-годишната певица.

Преди дни Гомес получи специална награда за застъпничество за психичното здраве от болница в Масачузетс. А на специалното събитие, на което присъства, реши да разкаже повече за борбата си с психичните проблеми.

По думите й, всеки се чувства по-добре, когато заяви гласно своята истина. Миналата година Селена е страдала от психични и емоционални проблеми, които са й пречели да води нормален живот и да се усмихва.

Тогава усеща, че цялата й болка и тревожност я обземат, това именно е и един от най-страшните периоди в живота й. Осъзнавайки, че няма да може да се справи с него сама, тя търси лекарска помощ.

А диагнозата, която й поставят, е едновременно облекчение и присъда. Тя стига до извода, че години наред е живяла с депресията и безпокойството, без да предприема нищо по въпроса. И проблемите й само са се задълбочавали.

Знаейки кой е нейният враг, Селена започва да се бори с него. И въпреки че днес, година по-късно, не смее да се определи като победител, тя е категорична, че се чувства много по-добре. И това е резултат от усилената й работа през всички тези месеци, пише People.

Днес тя е много по-здрава, много по-щастлива и умее да контролира мислите и емоциите си както никога досега, което я прави още по-горда от себе си. Гордее се и с това, че днес говори открито за проблемите си, като доскоро е мислила, че ще остане неразбрана и е по-добре да мълчи.

Селена Гомес, новото й куче и първата им обща снимка

Новият любимец на Селена Гомес

С кого се гушка певицата

Сега Гомес е радостна, че може да сподели своя опит и с думите си да вдъхне кураж на всички друго в нейното състояние и да ги подтикне да потърсят помощ и спасение - както у лекарите, така и в самите себе си.