Всеки от нас има дестинация, която много иска да посети. А причините могат да бъдат най-различни - дали заради преживяването, дали заради конкретен обект, дали заради... както казахме, много са. 

Най-добрите ресторанти в света

Най-добрите ресторанти в света

Когато храната се превръща в изкуство

И Савина Николова, разбира се, има подобно място. Става дума за един от най-добрите ресторанти в света в момента - Osteria Francescana. За изминалата година ресторантът, управляван от шеф Масимо Ботура, спечелил престижната награда за най-добър ресторант в света в ежегодната класация The World's 50 Best Restaurants.  

В социалните мрежи Савина се похвали, че мечтата й най-накрая се е осъществила. Публикува и снимка с шеф Масимо Ботура. 

От текста под снимката става ясно, че преди няколко месеца Савина и семейството ѝ са планували пътуване до Италия в региона на Емилия-Романя. Още тогава тя е искала да посети Osteria Francescana и се е опитала да направи резервация, но са ѝ казали, че всичко е заето чак до месец април. 

С надеждата все пак нещата да се получат, Савина се е записала в листата за чакащи. И така един ден е получила обаждане от ресторанта, че могат да приемат резервацията ѝ. Това е било напълно неочаквано за нея. 

Savini Gelato - ново място за занаятчийски сладолед

Savini Gelato

Ново място за занаятчийски сладолед

Едно от нещата, които е направило впечатление на Савина, е, че  в деня, в който са пристигнали в Модена, са засекли шеф Масимо Ботура да обикаля местния пазар с колело. Забележката ѝ към Osteria Francescana, който има три звезди Мишлен, пък е, че не разполага с детски столчета.