Когато "Борат 2" излезе през 2020 г. (и даде летящ старт на кариерата на Мария Бакалова), Саша Барън Коен заяви, че няма да прави повече продължения на приключенията на най-известния казахстански журналист в света.

Саша Барън Коен, Borat Subsequent Movie Film, заплахите срещу него и защо няма да има повече филми за Борат

Защо няма да има повече филми за Борат

Основателните причини на Саша Барън Коен

Но ето че Борат все пак се завърна, макар и за кратко, но в типичния си стил. Коен се появи на сцената на наградите Kennedy Center, които отличават творци, допринесли за развитието на американската култура.

Влязъл в ролята на Борат, той каза: "Преди да продължа, трябва да кажа, че съм много притеснен за антисемитизма в САЩ и Америка. Не е честно - Казахстан е нацията на първо място по подигравки с евреите. Престанете да ни крадете хобито. Спрете кражбата!"

Снимка 530044

Източник: GettyImages

Скечът му е по повод поредната изява на Кание Уест в Twitter, която му донесе забрана за ползване на платформата - той публикува звездата на Давид с наложена върху нея свастика.

"Вашият Кание. Той опита да се премести в Казахстан и дори искаше да смени името си на Казахстан-ие Уест. Но ние отказахме. Голям антисемит е", продължи Коен. Самият Саша Барън Коен е от еврейски произход, което е причината да реагира на поведението на Уест по типичния за него саркастичен начин.