Сара Фъргюсън, херцогинята на Йорк, разкри какво е чувството да бъде баба - при това на кралски наследници.

Сара Фъргюсън, сериалът The Crown и какво предложение е имала херцогинята на Йорк

Кой игнорира херцогинята на Йорк

И какво е предлагала Сара Фъргюсън

В скорошно интервю за списание ОК бившата съпруга на принц Андрю сподели, че внуците за нея са "благословия" и много се гордее с тях. И че дори един от тях я е определил като "много весела" баба.

През февруари 2021 г. по-малката дъщеря на Сара - принцеса Йожени (32 г.) и нейният съпруг Джак Бруксбанк посрещнаха първото си дете - Август Филип.

А няколко месеца по-късно, през септември, другата дъщеря, принцеса Беатрис (33 г.) също направи Сара баба - на внучката Сиена Елизабет.

И понастоящем 62-годишната Сара не спира да хвали двете си дъщери. Затова, че са се оказали "феноменални майка" и за постоянните усилия, които полагат в грижите за своите деца.

Снимка 574222

Източник: GettyImages

И въпреки че е любяща баба, смята, че бабите и дядовците "трябва да оставят децата да се грижат сами за своето поколение, за да се научат да бъдат отговорни родители". И затова и не се намесва твърде много в техните отношения. Но пък и уточнява, че винаги, при нужда, се "отзовава на момента".

Затова и внуците често остават в дома ѝ. И когато това се случва обича да им чете приказки и особено онези, които внукът Август, по прякор Оги, намира за забавни.

А на въпроса как би искала децата да я наричат - дали по име или баба, Фърги казва, че няма притеснения за това и ще е доволна да я наричат така, както те биха искали, пише Mirror.

Принцеса Беатрис, принцеса Йожени и как се забавляват двете сестри в майчинство

Забавленията по женски на Беатрис и Йожени

Сестрински работи

Що се отнася до платинения юбилей на кралица Елизабет, който ще се състои следващия месец, Сара Фъргюсън казва: "Мисля, че е чудесен повод цялата нация да се обедини и да възстанови величието на Великобритания."