През февруари тази година принцеса Йожени посрещна първото си дете, а няколко месеца по-късно - през септември, и принцеса Беатрис стана майка за пръв път. Затова не е особена изненада, че напоследък двете рядко се появяват в медийното пространство.

Принцеса Йожени, Джак Бруксбанк и третата годишнина от сватбата им

Какво празнува принцеса Йожени

И как отбеляза специалния повод

Сестрите обаче не са просто родители, а и членове на кралския двор и като такива имат своите ангажименти, които изискват присъствието им. А когато те са свързани с каузи, които са им на сърце, работата се превръща в удоволствие.

Преди дни Беатрис и Йожени се появиха заедно на изискана вечеря с отбран кръг гости, на която беше представен нов модел кецове, създадени от рециклирани отпадъци, събрани от морета и океани. А по снимките съдим, че майчинството се отразява повече от добре и на двете.

Именно каузата за опазване на околната среда и контрол над климатичните промени е една от тези, които двете сестри подкрепят, точно както и други членове на кралското семейство - като принцовете Уилям и Чарлз.

Миналият месец пък сестрите отлетяха за Гърция със съпрузите си, за да присъстват на сватбата на принц Филипос, кръщелника на принцеса Даяна. А забавленията на Йожени и Беатрис в последните месеци са свързани предимно със споделените миговете със семейството и децата им, предава People.

Принцеса Беатрис, дислексията и какво мисли за възможността да я предаде на децата си

Заболяването, което за принцеса Беатрис е подарък

Притеснява ли се, че децата й може да го наследят

Двете са истински щастливи, че имат възможността да отглеждат наследниците си по едно и също време и те да растат заедно, точно като тях.