Докато крал Чарлз се подготвя за коронацията си, в семейството на низвергнатия му по-малък брат принц Андрю цари оживление. Самият Андрю няма участие в него, за сметка на това обаче бившата му съпруга Сара Фъргюсън е особено активна.

Принц Хари, Меган Маркъл, принцеса Йожени и наистина ли я канят да живее в Калифорния

Кой член на кралското семейство ще последва Хари в САЩ

Явно Калифорния е привлекателно място за живеене и за кралски особи

Само преди седмица тя беше на върха на щастието от новината, че дъщеря й очаква второ дете. 32-годишната принцеса Йожени сама сподели, че отново ще става майка в профила си в Instagram.

Не знаем дали това е поводът, но Фъргюсън заедно с Йожени и по-голямата й сестра принцеса Беатрис решиха да си устроят кратко пътуване. Трите са много близки и са го демонстрирали многократно, но този път заедно с тях са и съпрузите на сестрите Джак Бруксбанк и Едоардо Мапели Моци.

Всички те са прекарали няколко дни в северната част на Норвегия. Пристигнали са в град Тромсьо, след което са се отправили още на север, където са се отдали на наблюдение на китове, съзерцание на северното сияние и пазаруване в местни магазинчета.

"Обожаваме Норвегия. Ходихме до Полярния кръг, наблюдавахме китовете. Като семейство подкрепяме всякакви дейности срещу промените в климата. И обичаме да се учим от норвежците - как са се справили с херингата и с китовете."

Това са думите на Сара Фъргюсън пред норвежкия вестник Nordlys, като тя вероятно има предвид проблемите със свръхриболова. Пред изданието майката на принцеса Йожени и принцеса Беатрис обещава скоро да се върне отново в Норвегия.