От започването на войната с Украйна Русия понесе много санкции в икономически план. Голяма част от тях засегнаха не само държавата, но и най-богатите хора в нея.

Владимир Потанин, Вагит Алекперов, Роман Абрамович и колко милиарда загубиха най-богатите руснаци от войната с Украйна

Колко са загубили руските милиардери за един ден

И кой е най-потърпевшият

Руските милиардери отчетоха загуби, които към момента не е ясно дали ще могат да възвърнат. Роман Абрамович например е принуден да търси купува на английския Челси. До сделка все още не се е стигнало, разбира се, защото ситуацията около клуба е сложна и се следи от правителството на Великобритания.

Руснакът иска да се отърве от клуба, в който е налял страшно много пари през последните две десетилетия, а при неблагоприятно стечение на обстоятелствата може да се окаже, че феновете на английския клуб ще са най-ощетени, защото Челси може и да фалира.

Надяваме се, че всичко ще се развие добре, но това не пречи на Роман Абрамович да търси ново предизвикателство. Според Fanatik, цитирани от The Sun, бизнесменът не иска да излиза от футболните среди и проучва възможностите да закупи друг клуб.

Но този път не от големите европейски първенства, а от турското. Информациите и спекулациите сочат, че не е се е ориентирал към някой от големите грандове в страната, а към заплашения от изпадане Гьозтепе. Положението в клуба не е розово, защото се намира в зоната на изпадащите.

Ектор Бейерин, войната между Русия и Украйна и какво каза футболистът за нея

Футболистът с различно мнение за войната в Украйна

Ектор Бейерин изразява позицията си

Разбира се, не можем да сме напълно сигурни дали Роман Абрамович има интерес към Гьозтепе, но не бихме останали изненадано, ако се окаже истина.