Роджър Федерер и Кейт Мидълтън се познават от години. Тази година обаче появата на тенис легендата в ложата на принцесата на Уелс предизвика повече коментари, като някои дори намекнаха, че Федерер си е позволил своеволно поведение с това, че я е докоснал по рамото.

Как Уимбълдън събра Кейт Мидълтън и Роджър Федерер

Когато Кейт Мидълтън се изправи срещу Роджър Федерер

В очакване на Уимбълдън

Етикетът в британския кралски двор обаче отдавна не е толкова строг, а 41-годишният тенисист определено има причини да се чувства близък с Мидълтън. "Беше забавно да седя до принцеса Катрин. Познавам я доста добре. Тя е запален тенис фен, освен това и самата тя играе", коментира той пред The New York Times.

Там Федерер разказва и за правилата, свързани с това да седиш в кралската ложа на Уимбълдън. "Понякога трябва да внимаваш да не говориш прекалено много. Може да говориш, но после внезапно става супер тихо, след това пък трябва да аплодираш."

Снимка 623970

Източник: GettyImages

По време на срещата им на 4 юли на Уимбълдън тази година принцесата на Уелс и тенисиста бяха поздравени от корта от него колега. Анди Мъри победи Райън Пенистън, а след края на мача заяви: "Беше приятно да ме гледат кралски особи, но и кралски особи от света на тениса", каза Мъри.

Преди началото на Уимбълдън тази година Кейт Мидълтън и Роджър Федерер се срещнаха и по друг повод. Те изиграха няколко сета на трева и поздравиха за работата момичета и момчетата, които подават топките по време на мачовете от турнира.