Освен доказана актриса, Рийз Уидърспун вече е и доказана бизнесдама, защото успя да продаде продуцентската си компания за милиони.

Рийз Уидърспун, Hello Sunshine и продажбата на продуцентската ѝ компания

Милионите, за които Рийз Уидърспун продаде компанията си

Какво означава това за актрисата

Но и при нея началото е било трудно и несигурно. В подкаста We Are Supported By актрисата споделя за един момент от 2015 г., който я е накарал да се почувства зле и да се разплаче.

Уидърспун казва, че през 2015 г. в списание Time е имало статия, озаглавена Hollywood's New Domestic Divas, в която внимание е обърнато както на нея, така и на Гуинет Полтроу, Блейк Лайвли и Джесика Алба.

Снимка 541223

Източник: GettyImages

И по-точно на факта, че и четирите по онова време са реализирали на практика свои бизнес идеи. Но Рийз Уидърспун твърди, че за нея начинът, по който статията е била поднесена, е бил обиждащ.

Актрисата си спомня, че към нея е имало карикатура на актрисата, на която се е виждало как Джесика Алба държи ютия, докато в нейните ръце може да се види прахосмукачка.

Уидърспун казва, че и четирите са решили да инвестират парите, времето и репутацията си в нещо ново точно както са го правили Джордж Клуни и Робърт де Ниро например. Но на тях не са им се присмивали.

The Morning Show, Дженифър Анистън, Рийз Уидърспун и трейлър на втори сезон на сериала на Apple TV+

Дженифър Анистън и Рийз Уидърспун са отново в играта

Трейлър на втори сезон на The Morning Show

Според нея статията и карикатурата са отправили послание към всички малки момичета, че ако са успешни в една сфера, то не мога да такива и в друга, пише TooFab.