Кариерата на Рийз Уидърспун като актриса определено е успешна, но същото важи и за начинанията ѝ в сферата на продуцирането.

Рийз Уидърспун, танците и ястията, които я поддържат в отлична форма

Защо Рийз Уидърспун изглежда в отлична форма

И спазва ли строги диети

Чрез компанията си Hello Sunshine Уидърспун е продуцирала (а и участвала в същото време) в три доста успешни сериала. Става дума за "Големите малки лъжи" (HBO), The Morning Show (Apple TV+) и Little Fires Everywhere (Hulu).

И тези успехи са позволили на актрисата да продаде продуцентската си компания на друга, водена от Том Стагс и Кевин Майер, които преди години заемаха директорски позиции в Walt Disney Company, зад която стои корпорацията Blackstone.

Според The Wall Street Journal, сделката е на стойност 900 милиона долара. Но продажбата не означава, че Рийз Уидърспун се разделя с компанията си. Не, тя ще продължи да я управлява, като дори ще получи акции.

Освен актрисата, Сара Хардън също ще се радва на тези привилегии. Не е ясно дали някаква роля ще има съпругът на Уидърспун - Джим Тот, който беше сред основателите на Hello Sunshine.

Интересното е, че компанията на Том Стагс и Кевин Майер за момента няма име (не и публично известно), но въпреки това получава подкрепата на инвеститори и осъществява сделки за милиони.

Рийз Уидърспун, „Моята разходка в дивото“, Черил Стрейд и как филмът променя живота на актрисата

Ролята, която промени живота на Рийз Уидърспун

И защо я докарва до паник атаки седмици наред

В изявление Рийз Уидърспун казва, че според нея сделката ще им даде шанс да разказват още повече истории, които да забавляват хората, пише The Hollywood Reporter.