Омид Скоби едва ли си е представял, че втората книга, която пише за кралското семейство, ще предизвика такъв фурор и дори скандал. Говорим за Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy's Fight for Survival ("Край на играта: Зад кулисите с кралското семейство и монархията, която се бори за оцеляване"), която излезе тази седмица на няколко книжни пазара.

Endgame на Омид Скоби - новата книга със скандални разкрития за кралското семейство, Чарлз, Уилям и Кейт

Шокиращите разкрития в новата кралска книга Endgame

Кралското семейство има от какво да се притеснява

Тъкмо появила се в книжарниците в Нидерландия обаче, книгата беше изтеглена заради появата на две имена в нея, които не са присъствали в оригиналната версия.

Ние, милиони хора по света, както и Скоби, се чудят как точно е възможно да се случи това, но е факт. Става дума за имената на хората, които са коментирали цвета на кожата на първородното дете на принц Хари и Меган Маркъл преди още да се роди то.

А въпросите хора не са кои да е: това са крал Чарлз и Кейт Мидълтън. Скоби твърди пред ВВС, че се "кълне в живота си", че "случайната" поява на имената само в нидерландската версия на книгата не е маркетингов трик.

Снимка 644367

Източник: GettyImages

Той каза още, че не поема отговорност за споменаването на въпросните хора в нидерландската версия, като нарече това "преводаческа грешка". Което пък накара Саския Пеетерс - преводачката от английски на нидерландски, да се защити.

"Като преводач аз превеждам това, което ми е предоставено. Имената на тези членове на кралското семейство бяха в текста черно на бяло. Не съм ги добавяла аз. Направих това, за което ми се плаща - преведох книга от английски на нидерландски", казва тя пред MailOnline. В долното видео се вижда точно къде се споменават имената на Чарлз и Кейт.

Междувременно пък Бъкингамският дворец съобщи, че "проверява всички варианти" за реакция спрямо книгата на Омид Скоби и твърденията в нея. Което значи, че е възможно да бъдат предприети и юридически действия от страна на двореца, пишат ВВС.