Съвсем очаквано, интервюто на Опра Уинфри с принц Хари и Меган Маркъл се превърна в телевизионното събитие на годината, за което всички говорят.

Меган Маркъл, Кейт Мидълтън и разкритията на херцогинята на Съсекс за отношенията им

Когато Кейт разплака Меган, а после й се извини

Истината излиза наяве

Уинфри определено бе най-подходящият събеседник за бившата кралска двойка, защото освен много добра водеща, тя е и много близка тяхна приятелка. Този факт, както и уточняващите въпроси, които задаваше по време на целия разговор, повдигнаха съмнения дали пък тя не знае повече, отколкото всички ние.

В деня след излъчването на интервюто в САЩ Опра участва в сутрешния блок на CBS и даде някои разяснения. За всички бе очевидно, че най-голяма изненада у нея предизвикаха обвиненията в расизъм, които Меган отправи към кралското семейство.

По думите й, с нея и с принц Хари са водени разговори, в които е било коментирано с колко тъмен цвят на кожата ще се роди синът им Арчи. И заради тези притеснения е било решено той да остане без титлата принц.

Маркъл не пожела да назове кой точно е имал подобни притеснения, защото това би нанесло сериозна вреда върху името му. Опра пък даде малко повече яснота и поясни, че Хари и Меган са я помолили за това.

Тя единствено разкри, че това не са били бабата и дядото на принц Хари - кралицата Елизабет Втора и принц Филип. Уинфри подчерта, че също не знае за кого точно става въпрос и съпрузите не са й споделяли в разговори далеч от камерите.

Водещата каза още, че Хари и Меган са били много натъжени от фабрикуваната информация, че са напуснали кралския двор без да уведомят за това кралицата. А истината е друга и самата Елизабет Втора също я потвърди - че е имало месеци на преговори, преди да се изнесат в Канада.

Интервюто с Хари и Меган може да продължи около час и половина, но зад него стоят години. Още през пролетта на 2018 г. Уинфри е водила преговори с бившата актриса за подобен разговор, но тогава Маркъл не е можела да вземе сама това решение и й се е наложило да откаже. "Дори не ми беше позволено да разговарям с теб на четири очи", спомня си тя.

Връщайки си привилегията да взима сама избори и да говори открито, Меган хваща здраво ръката на Хари и двамата разказват всичко, което са крили толкова време. Или почти всичко...

The Crown, Питър Морган, Меган Маркъл, принц Хари, Опра Уинфри и ще видим ли интервюто в сериала

Ще видим ли интервюто на Меган и Хари в The Crown

Желязна логика

А признанията им са богатство в истинския смисъл на думата. Интервюто е проект на продуцентската къща на Опра и тя получава между седем и девет милиона долара за излъчването му само по CBS. Говори се, че съпрузите не са взели никакви пари, но ще имат последващи облаги, предава CNN.