Не са малко известните личности, които под някаква форма се сблъскват със сериозни заболявания и различни здравословни проблеми.

Защо Кристина Апългейт носи памперси

Защо Кристина Апългейт носи памперси

Актрисата се е сблъскала с нов здравословен проблем

И част от тях говорят открито за преживяванията си. Оказва се, че Кевин Джонас също е преживял плашещ момент преди дни. Поне това разбираме от профила му в Instagram.

36-годишния изпълнител публикува видео, от което става ясно, че от челото му е бил премахнат базалноклетъчен карцином, който е сред най-разпространените видове рак на кожата.

"Да, това наистина е рак на кожата, който започна да расте и сега трябва да се подложа на операция, за да го отстраня", казва във видеото Кевин Джонас.

Във видеото виждаме, че интервенцията на Джонас е преминала успешно, а в описанието под поста той напомня на всичките си последователи да обръщат внимание на здравето си и редовно да проверяват съмнителните бенки.

Защо все повече млади хора се разболяват от рак

Защо все повече млади хора се разболяват от рак

И още една притеснителна тенденция

Според Healthline, базалноклетъчният карцином се причинява най-често от дълго излагане на слънце и вредните UV лъчи. Този вид рак може да бъде причинен и от случайно слънчево изгаряне. Оказва се, че мъжете са по-предразположени към развиването на базалноклетъчен карцином, а светлата кожа и възрастта също са сред определящите фактори за заболяването.