Моделът Кристи Бринкли неведнъж ни е впечатлявала с начина, по който изглежда на 70 години. Винаги усмихна и позитивна, тя не се притеснява да позира по бански и да показва, че възрастта е само число и не бива да се плашим от нея. Но наскоро усмивката й бе помрачена от здравословен проблем.

Кристи Бринкли е в страхотна форма дори и на 70 години

Кристи Бринкли ни напомня, че и на 70 изглежда невероятно

Все така в страхотна форма

В профила си в Instagram тя сподели снимки от болницата, с които разказва как е била дигностицирана с рак на кожата. "Добрата новина е, че хванахме базално-клетъчния карцином рано", започва тя.

И обяснява, че е попаднала на страхотни лекари, които са я зашили като "от котюр колекцията на Диор". А от кадрите виждаме къде точно е било образуванието, което лекарите са премахнали.

Кристи Бринкли споделя със своите последователи, че това, през което тя е преминала, може да се предотврати с правилната и редовна употреба на слънцезащита. Тя признава, че е започнала прекалено късно с този задължителен за кожата навик, но сега вече е стриктна в нанасянето на продукт със SPF 30, ходи предимно с дълги ръкави и шапка с козирка.

Също така моделът подчертава, че редовните профилактични прегледи също са задължителни. Самата тя например е била диагностицирана с най-често срещания вид рак на кожата, защото е решила да придружи една от дъщерите си на нейния рутинен преглед.

Кристи Бринкли за остаряването, неостаряващия дух и рецептата й за щастие и на 70

Как и защо Кристи Бринкли не остарява

Нейната рецепта за щастие

И добре че го е направила, защото малката точица, която е усещала, докато се гримира, се е оказала злокачествено образувание, което след биопсия е било премахнато. Сега Кристи Бринкли се възстановява от процедурата и се надяваме скоро да я видим отново в целия й блясък.