През изминалата неделя, 4 юни, дъщеричката на принц Хари и Меган Маркъл навърши две години. Принцеса Лилибет е празнувала в обкръжението на най-близките си хора в дома на херцозите на Съсекс в Монтесито, Калифорния.

Успя ли Принц Хари да се пребори за охрана от полицията, когато е във Великобритания

Пореден отказ за Принц Хари

Не успя да се пребори със съда в Лондон

Много хора останаха изненадани от това, че британският кралски двор не честити официално рождения ден на принцесата - най-малката внучка на крал Чарлз Трети. Това обаче има съвсем логично обяснение.

Кралският кореспондент Даниел Стейси пояснява пред Hello, че подобни "официални" честитки на профилите на кралското семейство получават единствено работещите му членове. Такива например са принц Уилям и Кейт Мидълтън с децата им, херцогът и херцогинята на Единбург.

Херцогът и херцогинята на Съсекс не са работещи членове на семейството от 2020 г. Те, както и други неработещи за короната членове на семейството като принцесите Беатрис и Йожени, или пък дъщерята на принцеса Ан Зара Тиндал, не получават официални поздрави.

Принц Хари най-вероятно е успял да присъства на рождения ден на дъщеря си в неделя преди да пристигне в Лондон в понеделник, 5 юни. Днес, 6 юни, той дава показания в съда по делото си срещу медийната група Mirror Group.