Мнозина все още смятат, че връзката на принцеса Даяна с Доди ал Файед е причината в последния ден на август 1997 г. двамата да намерят смъртта си в онзи парижки тунел. Дали това е цялата истина, надали някога ще разберем.

Но няма съмнение, че авантюрата на съпругата на принц Чарлз с филмовия продуцент от Египет се превърна в един от големите скандали на онова време. И продължава да бъде актуална тема и до днес, благодарение на новите разкрития, които не спират.

Поредната доза идва от бившия иконом на Лейди Ди - Пол Бюрел, който споделя някои свои доста интересни спомени в новата документална продукция Princess Diana's Wicked Stepmother.

Даяна и майка й Франсис

Източник: Facebook / Diana the one and only Queen of our hearts

Даяна и майка й Франсис

Филмът е посветен основно на отношенията на Даяна с втората съпруга на баща й - графиня Рейн Спенсър. В него се засягат темата за връзката й и с биологичната й майка. А те, оказва се, не са били никак добри. Особено покрай авантюрата с Доди.

Франсис Шанд Кид е била твърдо против връзката на дъщеря й с продуцента и го е заявявала на висок глас неведнъж. А Даяна, която е имала пълно доверие на Пол Бюрел, го е направила свидетел на един неин телефонен разговор с майка си.

Осезаемо подпийнала, Кид започнала да сипе обиди в слушалката, върхът на които било, че е отгледала "уличница, която спи с араби", пише Daily Mail.

Принц Хари, смъртта на принцеса Даяна и най-лошият спомен на херцога

Кошмарът, в който живее принц Хари от смъртта на Даяна

Споменът за нея не спира да го преследва

Тези думи съсипали емоционално Спенсър, която молела през сълзи майка си да спре да я нарича с тези грозни думи. На иконома й му се наложило да я свестява с успокоителни. Не стига че целият свят сякаш бил срещу нея, а и родната й майка я смятала за непристойна жена...