Изминаха 22 години, откакто принцеса Даяна не е сред нас, а споменът за нея и трагичната й смърт продължава да преследва двамата й синове Уилям и Хари. 

Дни след като се върна от Южна Африка, където вървя по нейните стъпки, херцогът на Съсекс даде интервю за ITV, в което темата за покойната му майка отново бе водеща. 

На въпроса дали вече е приел смъртта на Даяна отпреди 22 години, принц Хари не можа да сдържи емоциите си, което му се случва за втори път тази седмица. По думите му, да загуби майка си едва на 12, продължава да е една гниеща в него рана.

Снимка 448403

Източник: GettyImages

"Всеки пък, когато чуя щракване на апарат, всеки път, когато видя светкавица, това ме връща обратно към онова време. И това е най-лошото напомняне за живота й", казва херцогът.

Всички тези спомени са пряко свързани и с настоящия му страх съпругата му Меган Маркъл да не влезе в ролята на същата жертва, каквато стана и майка му.

Именно за да се опита да я предпази от този сценарий, Хари оповести преди дни на всички, че двамата повеждат дело срещу медиите заради публикации по адрес на херцогинята, пише People.

Принц Хари, Меган Маркъл, съдебната битка с медиите и защо херцогът е притеснен за съпругата си

Защо Хари се притеснява за живота на Меган

Ще последва ли херцогинята съдбата на Даяна

За херцога на Съсекс е голяма чест и отговорност днес да продължава делото на майка си Даяна и сме сигурни, че няма да спре да го прави и в бъдеще.