Този вторник, 29 август, инфанта София замина за Обединеното кралство, за да започне решаващ етап от своя живот, в който ще живее извън дома си за първи път, за да продължи своето образование. Видимо трогната я видяхме да се сбогува с родителите си крал Фелипе и кралица Летисия и кучето си Ян, часове преди да хване самолета. Испанското кралско семейство побърза да сподели някои снимки, които са малко по-различни от тези, които успяхме да видим преди две години, когато принцеса Леонор напусна Испания, за да учи именно в UWC Atlantic College в Уелс.

Кралица Летисия и инфанта София ще присъстват на финала на Световното първенство по футбол за жени в Австралия

Защо Летисия е сама с малката си дъщеря

Испанската кралица и инфанта София - в Австралия

Сега официално започна нов и вълнуващ етап за инфанта София далеч от нейните родители. Най-малката дъщеря на кралете, която е на 16 години, вече пристигна в замъка Сан Донато, където се намират съоръженията на UWC Atlantic College - училището-интернат, където тя ще живее и ще учи през следващите две години. 

Замъкът Сан Донато e крепост от XII век, разположен на брега на Южен Уелс. От снимките, които сподели инфанта София ясно се вижда, че не може да скрие усмивката си, докато  позира пред внушителната средновековна сграда, сгушена сред уникална природа. Натоварена с две раници, дъщерята на Дон Фелипе и Доня Летисия се придвижва решително към новото си предизвикателство и без багаж позира близо до основното учреждение, където ще прекарва по-голямата част от времето си през следващите години.

Първите мигове на София в интерната вече показват, че тя ще бъде подкрепяна от съучениците си. С много от тях вероятно ще изгради красиво приятелство, което със сигурност ще продължи, дори и като през пролетта на 2025 г. пътищата им се разделят. Осъзнавайки колко трудно е да влезеш в напълно непозната среда, второкурсниците са накарали новите ученици да се почувстват като у дома си, отбелязват от Hola. За да се почувстват по-спокойно новобранците, второкурсниците са ги чакали с приветстващи плакати и мегафони, скандирайки: "Какъвто и да е вашият дом, вие вече сте част от семейството на UWC Atlantic."

Кралица Летисия, крал Фелипе, Леонор и София - къде почива испанското кралско семейство

Къде почива испанското кралско семейство

Традицията повелява

За инфантата това несъмнено е обогатяващо преживяване и много различно от всичко, което е преживяла преди това в училището Санта Мария де лос Росалес. Не напразно, за първи път тя ще съжителства с около 300 младежи от 90 различни националности и всички социални класи. Ситуация, която ще ѝ позволи да опознае други култури и други реалности, докато споделя задължения и хобита.

Най-малката дъщеря на кралете е запалена по спорта, готвенето, изкуството. По време на престоя си в Уелс тя ще може да даде свобода на много от тези интереси, тъй като академичната програма, която започва на 5 септември, включва предмети на науките и отдава голямо значение на творчеството, спорта и дейностите в полза на обществото.

Кралица Летисия и семейната кралска ваканция в Палма де Майорка с кралица София

Когато Летисия е на почивка със свекървата

Кралски забавления

Инфантата не за първи път обикаля базата на тази частна институция. Въпреки че учениците не полагат приемни изпити в интерната, а в родните си страни, малката дъщеря на държавния глава беше в замъка на 20 май като гост на дипломирането на сестра си.

Снимка 631909

Източник: GettyImages

Принцеса Леонор, която в момента се отдава на военно обучение в академията на Сарагоса, получи дипломата си на скромна музикална церемония, в която един от учителите подчерта неизвестни детайли от нейния характер. "Вашата любов към задълбочените разговори няма граници. Вашата решителна страст към учене, разбиране на другите и изследване на различни гледни точки наистина обогати опита ви в UWC. Ще ни липсва чувството ви за хумор", каза професорът, който сега ще може да опознае отблизо каква личност е и инфанта София.