Колкото повече наближава Световното първенство по футбол, толкова повече новини от всякакви сфери са свързани с него. Те, разбира се, няма как да подминат и британското кралско семейство. Още повече, че принц Уилям е президент на английската футболна асоциация.

Принц Уилям, английският национален отбор и как той ги подкрепи преди Световното по футбол

Принц Уилям и специалната му връзка с националния отбор по футбол

Какво им пожела принцът за Мондиал 2022

Преди няколко дни в качеството си на такъв той връчи официалните фланелки за Мондиал на всички 26 играчи от отбора на Англия в щаба им. И с това си заслужи критики..., защото Уилям също така е и принц на Уелс.

"Разбира се, той може да подкрепя когото си иска и, като президент на асоциацията, посещението му там е разбираемо. Но няма как да не вижда, че да носи титлата принц на Уелс в същото време не е уместно. Не се ли чувства неудобно? Не вижда ли проблем?"

Това е текстът на публикация в Twitter на уелския актьор Майкъл Шийн, познат и като бившия съпруг на Кейт Бекинсейл. И нямаше как 40-годишният Уилям да остави без отговор подобно обвинение, което споделят и голяма част от жителите на Уелс.

По време на посещението си в Кардиф на 16 ноември той заяви, че подкрепя и двете нации. "Подкрепям Англия повече във футбола, а Уелс - в ръгбито. Когато бях малък, Уелс не е стигал до подобни турнири. Да стигнат до Световно е голямо постижение и със сигурност ще викам за тях", цитират от Wales Online.

"Трябва да внимавам с пристрастията си. Притеснявам се, че ако внезапно оставя Англия, за да подкрепям Уелс, това въобще не изглежда добре от спортна гледна точка. Не мога да го направя", казва още принц Уилям.

Куриозното в случая е, че Уелс и Англия се паднаха в една и съща група на Мондиала в Катар. Прекият сблъсък между двата отбора е на 29 ноември. Би било любопитно да видим как принц Уилям гледа този мач.