От Световното първенство по футбол в Катар ни делят само няколко дни. И макар много хора да са настроени скептично, няма как събитие от подобен мащаб да не е вълнуващо за всички фенове на футбола.

Мондиал 2022, Стефани Фрапар, Йошими Ямашита, Салима Мукансанга и съдийките, които ще ръководят мачове от Световното първенство по футбол в Катар

Жените рефери на Мондиал 2022

Стефани Фрапар, Йошими Ямашита и Салима Мукансанга ще напишат история

Сред тях е и принц Уилям, защото любовта му към този спорт не е тайна. И той я демонстрира за пореден път - в началото на тази седмица направи изненадваща визита в щаб квартирата на английския национален отбор, за да им пожелае успех в надпреварата.

40-годишният принц на Уелс дори връчи новите екипи, с които тимът на Гарет Саутгейт ще се състезава в Катар. "Тук съм само за да подчертая, че цялата страна е зад вас. Всички ние ви желаем успех", цитират го от People.

Уилям, който е и президент на Британската футболна асоциация, получи собствена тениска на националния отбор на Англия с автографите на целия отбор. "Играйте един за друг, подкрепяйте се, наслаждавайте се на играта и съм сигурен, че ще стигнете далеч", допълни принцът.

Първият мач от Мондиала за Англия е срещу Иран на 21 ноември, последван от мач срещу САЩ на 25 ноември. Колкото до клубните предпочитания на Уилям, той е фен на Астън Вила.