На сватбата на десетилетието преди няколко години принц Уилям се ожени за своята приятелка от университета Кейт Мидълтън пред глобална телевизионна аудитория от над 60 милиона души. Със своето "да" двойката станаха херцог и херцогиня на Кеймбридж - и 10 години по-късно вече са горди родители на три деца.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън, Денят на бащата и новата снимка на семейството, която споделиха херцозите на Кеймбридж

Невиждани досега снимки на Уилям и Кейт

Изненада с повод

Макар че на малцина от нас трябва да се напомня, че романсът им започва, когато учат в университета St. Andrew в Шотландия, изглежда, че пътищата на кралската двойка се пресичат десет години преди това.

Кралският кореспондент на Vanity Fair и автор на бестселъри Кейти Никъл твърди, че принц Уилям може би за първи път се е запознал с Кейт, когато хокейните отбори на техните училища са играли помежду си.

Снимка 578628

Източник: GettyImages

Младият принц, тогава деветгодишен, е ученик в Ludgrove Prep School и неговите съотборници отиват в училището на Кейт - St. Andrew's Prep - за мач.

В книгата си Kate: The Future Queen, Никъл пише: "Въпреки че не се интересуваше особено от момчета, пристигането на един конкретен млад мъж привлече вниманието й. Близкото училище Ludgrove Prep често играеше мачове срещу St. Andrew's и имаше много вълнение, когато принц Уилям, ляв бек в отбора на Ludgrove"s Colts, дойде в St. Andrew's, за да играе хокейен мач, когато беше на девет години. Уилям, подобно на Кейт, обичаше спорта и беше един от най-добрите играчи по хокей и ръгби през годината. Разбира се, пристигането на принца породи много вълнение."

Като изключим тази спорадична среща, по време на която е съвсем възможно още тогава да са припламнали първите искри, официалната среща на двойката се случва, когато и двамата се записват да учат в университета St. Andrew през 2001 г. Тогава става ясно, че Кейт е избрала същата експедиционна програма като нейния бъдещ съпруг, за да изпълни годината си.

Снимка 578627

Източник: GettyImages

Двамата прекарават десет седмици, помагайки на местните жители в Чили, макар и с няколко седмици разлика. Малкълм Съдърланд, който ръководи и двете експедиции, нарече съвпадението "абсолютно лудо".

Той продължава: "За мен беше нормално предположение, че всички останали биха осъзнали каква е тази връзка. Мисля, че много хора не осъзнават, че има тази предопределеност и тази обща връзка още там в миналото им", цитират го от Mirror. 

Кейт Мидълтън и ще стане ли принцеса на Уелс, когато принц Чарлз стана следващият крал на Великобритания

Коя ще е следващата принцеса на Уелс

Камила в момента държи, но не ползва титлата

Междувременно Кейт Мидълтън и принц Уилям разгледаха специално произведение на изкуството в четвъртък, 24 юни, а именно първият им официален съвместен портрет.

Снимка 578714

Източник: GettyImages

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж бяха за откриването на рисувания портрет по време на посещение в регион Кеймбриджшър, който е окръг в град Кеймбридж. Двойката получи титлите херцог и херцогиня на Кеймбридж от кралица Елизабет в деня на сватбата си през април 2011 г.

Уилям и Кейт се отбиха в музея Fitzwilliam на университета в Кеймбридж, където разгледаха произведението на изкуството. То беше изложено пред публика за първи път. Картината е поръчана през 2021 г. от Кеймбриджширския кралски портретен фонд, който се държи от фондацията на Cambridge Community Foundation, като подарък за Кеймбриджшир. Дело е на наградения британски художник-портретист Джейми Корет, уточняват от People. 

"Беше най-необикновената привилегия в живота ми да бъда избран да нарисувам тази картина", казва Корет. "Исках да покажа Техни Кралски Височества по начин, в който изглеждат едновременно спокойни и отзивчиви, както и елегантни и достойни."