Денят е 29 април, а годината - 2011. Цял свят гледа принц Уилям и Кейт Мидълтън в този най-важен за тях момент, който се превръща в незабравим празник за Великобритания.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън и по какво херцогинята на Кеймбридж напомня на принцеса Даяна

Уроците, които Кейт научи от Даяна

Коя е тихата й сила

Тя е на 29, а той още не ги е навършил. Двамата са двойка вече от осем години и са сгодени от 16 ноември 2010 г. 

Церемонията се провежда в Уестминстърското абатство в Лондон. Принц Хари е кум на Уилям, а Пипа Мидълтън - кума на Кейт. Списъкът с гостите наброява почти 2000 души.

Снимка 529018

Източник: GettyImages

Тълпи от хора се събират както около абатството, така и около Бъкингамския дворец и замъка Кенсингтън. Четири милиона повече туристи отчита кралството покрай събитието. Около два милиарда души наблюдават кралската сватба по целия свят - само 72 милиона на живо в YouTube.

Снимка 529016

Източник: GettyImages

Венчавката се оценява на около 30 милиона долара. Булчинската рокля на Мидълтън е дело на дизайнера Сара Бъртън, която работи за Alexander McQueen. На главата си Кейт носи тиара от 1936 г. подарена й от Елизабет Втора. Обеците с диаманти пък са направени по поръчка и са подарък от нейните родители.

Снимка 529015

Източник: GettyImages

Всичко преминава като в приказките, празненствата продължават дълго, а бракът на херцога и херцогинята на Кеймбридж - вече 10 години. Сега те имат три деца, десетки повече отговорности, отколкото преди десетилетие, и са голямата надежда за бъдещето на кралския двор.

Снимка 529023

Източник: GettyImages

Докато чакаме да станат крал и кралица консорт, двамата не спират със стотиците си ангажименти годишно, ангажирани най-вече с благотворителните каузи, които подкрепят.

Снимка 529025

Източник: GettyImages

А междувременно те са просто Уилям и Кейт, когато са далеч от чуждите погледи. Водят децата на училище, пишат с тях домашни, правят си чай и работят от вкъщи - точно както всички ние напоследък.

Снимка 529026

Източник: GettyImages

Когато обаче са пред камерите, херцогът и херцогинята на Кеймбридж са преди всички сериозни и уверени в себе си и в думите си. Е, напоследък все по-често си позволяват и малки своеволия - жестове на нежност, с които пренаписват строгия кралски протокол.

Снимка 529022

Източник: GettyImages

Виждали сме ги в какви ли не забавни ситуации - да играят футбол, да пият бира, да хапват торти, да карат трактор. Но това, което не се е променило през тези 10 години, е тяхната любов и начинът, по който се гледат.

Кейт Мидълтън, принц Филип и ще бъде ли херцогинята на Кеймбридж негов достоен заместник

Кейт - достоен заместник на принц Филип

Истинското богатство на кралското семейство

А за всички нас те си остават Уилям и Кейт, който са все така близо до хората, изслушват ги, готови са да помогнат и винаги да те дарят с усмивка.