Последната година бе трудна за всички нас по една или друга причина. Изключение не правят и членовете на британския кралски двор, които освен с пандемията, трябваше да се справят и с последствията от Мегзит.

Кейт Мидълтън, разкритията на Меган Маркъл и как я защити чичо й Гари Голдсмит

Подкрепата, от която Кейт имаше нужда

Критиката към Меган не закъсня

А най-потърпевши сякаш се оказаха принц Уилям и Кейт Мидълтън. По-големият брат на принц Хари прие трудно решението му да загърби досегашния си живот, както и признанията му за влошените им.

Херцогинята на Кеймбридж също понесе удари от Меган, но успя да запази самообладание и да изпълни важната си роля на съпруга - да бъде плътно до своя мъж и да го подкрепя безусловно.

Снимка 526321

Източник: GettyImages

Според кралски коментатори Кейт е "тихата сила" зад принц Уилям, крепежният елемент на тяхното семейство и винаги успява да предотвратява кризи. Прави го тихо, почти незабележимо, но уверено. Затова и я сравняват с покойната принцеса Даяна.

Останал съвсем малък без майчино рамо, херцогът на Кеймбридж има нужда от силна жена до себе си в моментите, когато се чувства слаб. И Мидълтън има безпогрешен усет за тях. А през последната година те бяха не един и два.

Снимка 526323

Източник: GettyImages

Според биографа на принцеса Даяна Андрю Мортън, херцогинята на Кеймбридж копира в известна степен поведението и жестовете на Спенсър, пращайки сигнали без думи на своя съпруг. Защото много добре знае, че един жест или поглед може да значи повече и хиляди думи. И по-наблюдателните го забелязват на последните общи снимки на кралската двойка.

Кейт има толкова силно присъствие и така добре е овладяла езика на тялото, че дори няма нужда да говори, за да каже това, което иска. Сила, която притежаваше и принцеса Даяна.

Снимка 429149

Източник: Facebook / DIANA Princess of Wales 1961-1997 - PhotosAlbum

Освен това кралските коментатори смятат, че Мидълтън е научила най-важния си урок от покойната си свекърва, която нямаше възможността да познава. А именно да не се опитва да блести повече от съпруга си, защото това няма да доведе до нищо добро. Точно както голямата слава на Даяна и всенародната любов доведоха до края на брака й с принц Чарлз и нейната смърт.

Принц Уилям, принц Хари, статуята на принцеса Даяна и постигнаха ли съгласие

Когато Уилям и Хари са на едно мнение

Време беше

Разбира се, това не значи, че херцогинята на Кеймбридж е безучастно допълнение на своя съпруг. Тя няма как да не бъде център на внимание, но го прави без това да й е фикс идея. Не позволява на егото си да я води, няма желанието да бъде знаменитост, да бъде винаги пред камерите на всяка цена. Просто хората я харесват за това, което е, предава Daily Mail.