Едно от най-дългоочакваните събития за годината, в които звезди ще са принц Уилям и Кейт Мидълтън, предстои след няколко дни. Двамата ще заминат за САЩ в сряда, 30 ноември, за връчването на наградите Earthshot Prize.

Кейт Мидълтън, принц Уилям, Earthshot Prize и обявеното им посещение в САЩ в края на 2022 г.

Кейт и Уилям не останаха длъжни на Хари и Меган

Каква е причината за посещението на херцозите в САЩ

Събитие от ранга на СуперБоул - така определят пристигането на принца и принцесата на Уелс в Америка местните светски медии. И вероятно наистина е така - неминуеми са паралелите с предишната принцеса на Уелс - Даяна, и голямата любов, на която тя се радва в САЩ.

Earthshot Prize са основани от принц Уилям като опит да предложи оптимистична гледна точка към проблемите с околната среда и климатичните промени. Наградите се дават за постижения, свързани със справяне с горните проблеми.

Ето и каква ще е програмата на посещението на Уилям и Кейт в Америка. В сряда те ще бъдат посрещнати в Бостън от кмета Мишел Ву и британския посланик Каролин Кенеди, като ще обсъдят заедно церемонията по връчването на наградите, която ще се състои в петък, 2 декември.

В четвъртък принцът и принцесата ще посетят няколко организации в града, които се занимават с устойчиви технологии и дейности. В петък през деня Кейт Мидълтън ще посети Центъра за детско развитие в университета в Харвард, а Уилям - библиотеката и музей на Джон Кенеди.

Снимка 596960

Източник: GettyImages

От People уточняват, че макар принц Уилям и съпругата му да са в САЩ, където живее брат му принц Хари, не се очаква среща между двамата. Според източник на изданието основният фокус на принц Уилям е Earthshot Prize и той няма да допусне "да се разсейва с други неща".