Въпреки трудните моменти за цялото семейство, вниманието и усилията на принц Уилям и Кейт Мидълтън са насочени преди всичко към техните деца и благосъстоянието им. Ето защо в последните месеци съпрузите са изцяло отдадени на своите трима наследници, а моментите заедно са тези, в които принцесата Уелс може да не мисли за здравословното си състояние и всички неволи.

Кейт Мидълтън и отсъствието и на принц Уилям на великденската служба - защо взе това решение

Семейството преди всичко - важният жест на принц Уилям

Тя винаги е била до него, сега е негов ред

Е, курсът химиотерапия, който се наложи да премине заради откритото онкологично заболяване при претърпяната наскоро коремна операция успя да наруши обичайния й динамичен ритъм и й се налага повече да почива, да се възстановява и да делегира част от грижите за Шарлот, Джордж и Луис. А най-голямата й подкрепа и опора - нейният съпруг, дава всичко от себе си, за да осигури пълноценни дни и на децата, и на нея.

Тази седмица принц Уилям намери време за едно от любимите занимания с по-големия си син принц Джордж. Двамата от години са редовни посетители на стадиона и обичат да гледат на живо мачове на английски отбор. Този път избраха двубоя между Астън Вила и Лил, четвъртфинал на Лигата на конференциите, който англичаните спечелиха с 2:1.

Победата предизвика вълна от емоции по трибуните, а принц Уилям и принц Джордж също се заразиха с доброто настроение и се изявиха като истински футболни запалянковци. За никого не е тайна и че бъдещият крал е заклет фен на Астън Вила.

А присъствието им бе по-специално от всякога, защото това е и първото публично появяване на принца на Уелс, след като съпругата му съобщи, че е болна от рак. Първоначалният план бе той да се върне към официалните си кралски ангажименти след Великден, но две седмици след празника това още не се е случило. И изглежда семейството има нужда от още време и всички са готови да им го дадат - колкото им е необходимо, пише Daily Mail.

Принц Уилям с първа публикация след диагнозата на Кейт Мидълтън

Принц Уилям с първа публикация след диагнозата на Кейт Мидълтън

Ето какъв е поводът за нея

След мача баща и син са се върнали в имението Anmer Hall в Норфолк, където все още пребивават до края на ваканцията на децата на 17 април. И вероятно след това принц Уилям ще започне постепенно да се връща към кралските дела. А Кейт Мидълтън ще направи същото едва когато получи зелена светлина от екипа лекари, които следят внимателно здравословното й състояние.