Както повелява традицията, малко преди всяка Коледа работещите членове на кралското семейство споделят своите пожелания с поданиците си. Това става под формата на картички, които се споделят в официалните социални медии и се разпращат до определени хора.

Коледният концерт на Кейт Мидълтън и защо той може да разгневи Меган Маркъл и принц Хари

Как Кейт Мидълтън ядоса Меган Маркъл

Когато Коледа не винаги носи весели емоции

"Желаем ви щастлива Коледа и Нова Година", гласи семплият текст в картичката на крал Чарлз Трети и съпругата му Камила. Той е придружен от снимка от коронацията им, направена в тронната зала на Бъкингамския дворец от фотографа Хюго Бърнанд.

Публикацията им в Instagram бързо успя да се сдобие с редица критични коментари от последователите им. Основната критика е към това, че в текста Камила е наречена "кралица", а тя всъщност е кралица-консорт.

Други пък побързаха да обвинят Чарлз и Камила в показност и липса на връзка с действителността в страната. Хората намират, че позирането с помпозните официални облекла и корони не е е съвместимо с икономическата криза, в която се намира Великобритания.

И, разбира се, много от коментарите посочват контраста между снимката на Чарлз и Камила, и тази на семейството на Уилям и Кейт. Те са позирали заедно с трите си деца за нея.

На кадъра принцът и принцесата на Уелс, както и принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис са облечени семпло - в джинси и бели ризи. Самата фотография пък е черно-бяла и е направена от Джош Шинър.