След няколкомесечно отлагане стана ясно, че крал Чарлз и Камила все пак ще се отправят на първото си официално посещение във Франция като действащи монарси. Двамата трябваше да посетят страната през март, но визитата им се отложи заради стачките против пенсионната реформа на Еманюел Макрон.

Крал Чарлз и втори опит за официално посещение на Франция като монарх

Ще успее ли Чарлз този път

Какви са плановете на краля за септември

Чарлз и съпругата му ще бъдат във Франция от 20 до 23 септември. А през това време Уилям ще има възможност да се "упражнява" върху това какво го чака като работа, когато стане крал. Защото именно първородният син на Чарлз ще го замества в отсъствието му.

Принцът е един от седмината членове на кралското семейство, които имат задачата да взимат решения от името на краля, когато той отсъства. Уилям е в тази позиция още от 2003 г., когато навърши 21 години.

Снимка 624106

Източник: GettyImages

Принцът на Уелс ще пътува до САЩ, където на 18 и 19 септември ще участва в церемонията по връчването на наградите на Earthshot - организацията за стимулиране на зелените инициативи, основана от самия него.

След това Уилям ще трябва скоростно да се прибере у дома, за да поеме задълженията на баща си, докато той е във Франция. Той ще може да разчита на помощта на леля си чичо си - принцеса Ан и принц Едуард, както и братовчедка си принцеса Беатрис, уточняват Express.