Ваканцията за британското кралско семейство е в разгара си. Крал Чарлз и съпругата му Камила вече са в двореца Балморал - любимата лятна резиденция на покойната кралица, където ще посрещнат роднини, приятели и официални лица.

Крал Чарлз пристигна в Балморал за първото си лято като монарх там

Чарлз направи това, което се очакваше

Кралят пристигна в Шотландия

Къде точно почива в момента семейството на принца и принцесата на Уелс не е ясно, но това не значи, че около тях не се случва нищо. Напротив - Уилям и Кейт се появиха на корица на списание и то такава, каквато едва ли сме очаквали.

Те са лицата на летния брой на Mountain Rescue - единственото списание в Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, посветено на планинската спасителна служба.

Снимките от броя са от април, когато принцът и принцесата посетиха национален парк Брекън Бийкънс в Уелс.

Снимка 615965

Източник: GettyImages

Там те гостуваха на местните спасители и участваха в редица активности като пренасяне на човек на носилка, катерене, среща със кучетата на спасителите. Принц Уилям е патрон на Планинската спасителна служба на Англия и Уелс.

Снимка 615962

Източник: GettyImages

От статията в Mountain Rescue научаваме, че спасителната служба е била предупредена месец по-рано за посещението на Уилям и Кейт. "Визитата ще е възможно най-неформална, но с много активности и забавления", е било желанието на двореца Кенсингтън, който отговаря за програмата на принца и принцесата.